Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Όλα στο βωμό της επόμενης δόσης των δανείων…

«Δεν θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε από φόβο. Αλλά να μη φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε» έλεγεο Αμερικανός Πρόεδρος Τζων Κέννεντυ και τα λόγια του τα συναντάμε στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια Πολιτικών και Οικονομικών επιστημών των ΗΠΑ.
Και είναι πραγματικά παράδοξο
αυτό να το λησμονεί μια  ελληνική κυβέρνηση που , αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, είναι γνήσια αμερικανοαναθρεμμένη και αμερικανοσπουδασμένη.
Μια κυβέρνηση που διακατέχεται από το σύνδρομο του «ντεφιού και της αρκούδας»  και της πλήρους υποταγής. Όσο και να προσπαθήσει ο καλοπροαίρετος παρατηρητής να εντοπίσει στην μέχρι σήμερα πορεία αυτής της κυβέρνησης , διαπραγματευτικές επιτυχίες ή έστω δείγματα διαπραγματευτικής αφοβίας, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Γιατί απλά δεν υφίστανται ούτε ως ψήγματα.
Όσοι συμμετείχαν στην υπογραφή του μνημονίου από την πλευρά της τρόικας έμειναν «εκστασιασμένοι» από την έλλειψη παντελούς διαπραγμάτευσης που αντιμετώπισαν , την απουσία κόκκινων γραμμών και τελικών στόχων , με αποτέλεσμα να περάσουν την αρχική τους πρόταση χωρίς ούτε μια τροποποίηση.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων στις διαπραγματεύσεις  για να κατανοήσει αυτό που η κοινή λογική επιβάλει , δηλαδή ότι όταν πας σε μια διαπραγμάτευση ζητάς περισσότερα για να έχεις τη δυνατότητα να υποχωρήσεις και να πάρεις αυτό που πραγματικά θέλεις.
Αυτό έκαναν και οι «τροικανοί», οι οποίοι παρουσιάζοντας το σχέδιο του μνημονίου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν τόσο φοβική στην ιδέα ότι μπορεί να μην πάρει τα δάνεια, που συμφώνησε σε όλα  και δεν άλλαξε ούτε κόμμα !
Και αυτή η ασθένεια (διαπραγματευτική φοβία) συνεχίζει να κυριεύει την ασθενή της εντατικής (κυβέρνηση).
Τελευταίο παράδειγμα όπου η κυβέρνηση στην ουσία είναι …εγκληματικά απούσα ,είναι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα στην Ε.Ε. σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.
Ο υπουργός Οικονομικών με το σακίδιο στην πλάτη ( κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στις Βρυξέλλες ) Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πλήρως εξαρτημένος από τις δόσεις των δανείων (και μόνο?) δέχθηκε , μεταξύ των άλλων οικονομικών κυρώσεων, να διακόπτονται οι χρηματοδοτήσεις από το Γεωργικό Ταμείο της Κοινότητας στις χώρες με υπερβολικό έλλειμμα και χρέος, ενώ γνωρίζει ότι οι Ελληνες αγρότες εισπράττουν ετησίως 3,5 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% του εισοδήματός τους. Και βέβαια αυτό το ποσό με την κύλιση του στην αγορά  ενισχύει την ελληνική οικονομία.
Εντύπωση στον αγροτικό κόσμο προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ από την ελληνική κυβέρνηση δεν ανέδειξε το θέμα , ενώ οι πάντες απέφυγαν να κάνουν έστω και κάποιες τυπικές δηλώσεις καταδίκης του γεγονότος.
Και τα πιο …. «άγρια»  έπονται ! Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις στους χώρους της ΕΕ δεν περιλαμβάνουν μόνο οικονομικές κυρώσεις. Περιλαμβάνουν ΚΑΙ πολιτικές.  Αναστολή της ψήφου στη λήψη των αποφάσεων στην Ε.Ε. και ….άλλα.
Είχα γράψει προ ημερών για το δημοσίευμα του Der Spiegel σχετικά με τα ακραία και εξωφρενικά σχέδια των Γερμανών περί συμφωνημένης χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους, για την εκχώρηση της εθνικής του κυριαρχίας και για τη νέα αυτόνομη Αρχή , το περίφημο Berliner Club.
Το τονίζω. Τίποτα , μα τίποτα δεν γράφεται τυχαία !
Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η αυτή η ελληνική κυβέρνηση πάσχουσα από φοβική διαπραγματευτική ασθένεια θα αποδεχθεί με «κατεβασμένα τα χέρια»  και τις πολιτικές κυρώσεις στη συνέχεια, όπως η αναστολή της ψήφου στη λήψη των αποφάσεων στην Ε.Ε., και …. τα άλλα ! Όλα στο βωμό της επόμενης δόσης των δανείων…!
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου