Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Θερινή προετοιμασία για κάλπες


Σε εγρήγορση η Ρηγίλλης για να προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις (Δημοσίευμα από την εφημερίδα "Η ΧΩΡΑ")

Οι δηλώσεις Καστανίδη δεν έπιασαν εξ απήνης τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, τη βρήκαν εν μέσω προετοιμασιών, και μάλιστα πυρετωδών αν λάβουμε υπόψη ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, για τις περιοδείες του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων για τις τοπικές - περιφερειακές εκλογές και για την ανασύσταση του κομματικού μηχανισμού.

Όσο και αν η Ρηγίλλης θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της, η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε εγρήγορση, αφού και το κόμμα θέλει πολλή δουλειά αλλά και οι συνθήκες δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.
Τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και σε κάποιους ήχησαν παράκαιρα, στη Νέα Δημοκρατία έτυχαν υποδοχής σε συγκρατημένο πλαίσιο. Κάποιοι παρέπεμπαν στις συζητήσεις του κ. Σαμαρά σε δείπνο με βουλευτές του κόμματος στα τέλη Μαΐου αλλά και στις παραινέσεις του για "εκλογική ετοιμότητα" στους προέδρους των ΝΟΔΕ ενώ κάποιοι άλλοι υπενθύμιζαν τα όσα είπε και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος για δεδομένες πολιτικές εξελίξεις, βάσει της διεθνούς εμπειρίας από την εμπλοκή του ΔΝΤ σε κράτη που αντιμετώπιζαν καταστάσεις παρόμοιες με την ελληνική. "Να μας απαντήσει υπεύθυνα ο κ. Παπανδρέου αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε.) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του" ήταν η επίσημη απάντηση της Ν.Δ. δια του εκπροσώπου Παν. Παναγιωτόπουλου ενώ κύκλοι της Ρηγίλλης στέκονταν στο πόσο απαραίτητη είναι η πολιτική σταθερότητα σε περιστάσεις σαν τη σημερινή. "Η Ν.Δ. δεν θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για κάλπες και δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, αν χρειαστεί θα σηκώσουμε το γάντι, θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τις προτάσεις μας και θα αποδείξουμε ότι διαθέτουμε τις εναλλακτικές λύσεις στο μονόδρομο του Μνημονίου και στο αδιέξοδο" ήταν οι γαλάζιες τοποθετήσεις στη "Χώρα".

Κάλεσμα προς όλους τους "στρατιώτες"
Σε αυτό το πλαίσιο με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, στη Ν.Δ. είναι σε εξέλιξη "σάλπισμα" πανστρατιάς και μάχης, στο οποίο δεν περισσεύει κανείς. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν κινήσεις επαναπροσέγγισης πρωτοκλασσάτων στελεχών, που εκουσίως είχαν περιθωριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Άρης Σπηλιωτόπουλος θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος τις επόμενες ημέρες, στην οποία θα τους ζητηθεί να επαναδραστηριοποιηθούν με εντονότερη δημόσια και κοινοβουλευτική παρουσία. Στην περίπτωση του κ. Σπηλιωτόπουλου θα χρειαστεί να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και προς την πλευρά Μαρκόπουλου, για τα όσα διεμείφθηκαν με αφορμή τη θητεία τους στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Όμως, οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, έχοντας παίξει συνδετικό ρόλο σε αυτό ο κ. Χαρακόπουλος. Στους προς αξιοποίηση με κυβερνητική θητεία είναι και οι Κώστας Γκιουλέκας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωστής Χατζηδάκης ενώ ρόλο στη πρώτη γραμμή του κόμματος θα αποκτήσει και ο βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή του στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Όλοι οι παραπάνω, μαζί με τους αντιπροέδρους, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και τους στενούς συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά θα δραστηριοποιηθούν το καλοκαίρι τόσο στις εκλογικές περιφέρειες τους όσο και στα κομματικά όργανα, προκειμένου με την αναγνωρισιμότητα και το κύρος τους να εμπνεύσουν τα μεσαία και κατώτερα στελέχη του κόμματος.

Μπλόκο σε Μπακογιάννη - Καρατζαφέρη
Στις προθέσεις της ηγεσίας της Ν.Δ. είναι παράλληλα με το άνοιγμα στην κοινωνία να επιτευχθεί και ένα "μπλοκάρισμα" στις επιδιώξεις των Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη να "αλιεύσουν" στελέχη και - κυρίως - ψηφοφόρους από τη γαλάζια δεξαμενή. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπάρχει ισχυρός "ντορικός" παράγων, εκεί υπάρχει κι ένα ισχυρό στέλεχος της Ν.Δ. Σε αυτές τις περιφέρειες θα υπάρξει και επίσκεψη του προέδρου ώστε και οι ψηφοφόροι να νιώσουν ότι είναι δίπλα τους το κόμμα αλλά και να πάρουν τα μηνύματα οι... συγκάτοικοι της πολυκατοικίας. Πάντως, στη Ρηγίλλης βλέπουν "ξεφούσκωμα" του ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές και μετατοπίζουν τη μάχη προς την "άλλη πλευρά".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου