Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Έτσι λειτουργεί ο κ. Λοβέρδος και το κυβερνητικό συνονθύλευμα

  • Μια ακόμη ντροπιαστική κίνηση, ενδεικτική της θολούρας αλλά και της υποκριτικής στάσης της κυβέρνησης, φέρνει στο φως το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Προσέξτε να δείτε πώς λειτουργεί ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι σ’ αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα
Άκουσαν λοιπόν τις επισημάνσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα της ένταξης στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής και της εξόδου τους από την εργασία στα 40 χρόνια και αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο… Σύνταγμα. Έτσι, συνεχίζεται το προνομιακό καθεστώς και οι υπάλληλοι με τους 16 μισθούς θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 28,5 χρόνια ανεξαρτήτου ηλικίας, επειδή… κουράζονται στο κοινοβούλιο.
Διατηρεί επίσης το ασφαλιστικό το καθεστώς συνταξιοδότησης των βουλευτών οι οποίοι με δύο θητείες, δηλαδή 8 χρόνια στα «βαρέα και ανθυγιεινά» έδρανα της Βουλής, θα παίρνουν πλήρη σύνταξη.
Την ίδια ακριβώς στιγμή η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις επισημάνσεις του ΔΝΤ να μην προχωρήσει σε ενοποίηση ταμείων, να μην ξαναφέρει το ΛΑΦΚΑ και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις που κρίνονται αντισυνταγματικές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά φυσικά. Εκεί που δεν μπορεί να σπάσει αυγά κάνει την κότα.
Έτσι, π.χ. οι ένστολοι θα βγαίνουν στα 35 χρόνια εργασίας, οι γυναίκες με ανήλικα θα δουλεύουν μια ζωή, οι οικοδόμοι θα είναι στα γιαπιά μέχρι τα 60 και βάλε και άλλα πολλά.
Αυτό είναι το ασφαλιστικό και οι αδικίες του, και μην πει κανείς ότι το ΔΝΤ τα ζητάει όλα αυτά. Είναι ξεκάθαρες επιλογές της κυβέρνησης… Θάτσερ, ενός νέου τύπου σοσιαλιστικής διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου