Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ραγδαία επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών τον Ιούνιο

Ραγδαία επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών υπέδειξε τον Ιούνιο ο ελληνικός δείκτης PMI, ο οποίος παρέμεινε σταθερά κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων κλείνοντας στις 42,2 μονάδες τον Ιούνιο. Παρά την αύξησή του σε σύγκριση με το Μάιο (41,8), οι επιχειρησιακές συνθήκες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα εξακολούθησαν να επιδεινώνονται στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2010.

    Οι περαιτέρω απότομες μειώσεις στις νέες εργασίες, την παραγωγή και την απασχόληση ήταν οι κύριοι παράγοντες της εξασθενημένης τιμής του δείκτη PMI. Οι νέες παραγγελίες που έλαβαν οι Έλληνες κατασκευαστές μειώθηκαν για εικοστή φορά στο διάστημα των τελευταίων εικοσιενός μηνών τον Ιούνιο. Παρότι ο ρυθμός συρρίκνωσης ήταν και μάλιστα ταχύτερος από το μέσο όρο σε διάστημα δώδεκα μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έρευνας τόσο η εγχώρια ζήτηση όσο και η ζήτηση από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα, παρόλο που η αύξηση των νέων πωλήσεων στο εξωτερικό ήταν βραδύτερη από εκείνη που καταγράφηκε για το σύνολο των νέων εργασιών.

    O Ελληνικός Δείκτης Μεταποίησης PMI (Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών) εκπονείται από την Markit Economics. Παρουσιάζει πρωτογενή στοιχεία που συγκεντρώνονται μηνιαία από απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που στέλνονται σε υπεύθυνους προμηθειών 350 εταιρειών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα. Το πάνελ καταρτίζεται από εταιρείες ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση και τον κωδικό δραστηριότητάς τους Standard Industrial Classification (SIC), βάση του ποσοστού συμμετοχής της περιοχής και της βιομηχανίας στο ΑΕΠ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου