Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η επικείμενη αύξηση, από το 11% στο 23% του ΦΠΑ, που σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών σε δεκάδες... Χαριστική βολή στην αγορά


Η επικείμενη αύξηση, από το 11% στο 23% του ΦΠΑ, που σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών σε δεκάδες καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες από την 1η Ιανουαρίου 2011, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, η οποία διέρχεται ήδη πρωτοφανή κρίση μετά τα πρώτα μέτρα – σοκ που έλαβε η κυβέρνηση.
Η αποκάλυψη ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου, στο μνημόνιο που υπέγραψε με την περιώνυμη τρόϊκα, έχει αναλάβει ακόμη μία επαχθή για τη χώρα μας δέσμευση, που προβλέπει την υπαγωγή από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ζήτησης, προκαλεί έντονη ανησυχία για πλήρη νέκρωση της αγοράς.

Εγείρονται, παράλληλα, εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που σκέπτονται και αποφασίζουν ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας. Στο βωμό της είσπραξης επιπλέον εσόδων, επιδίδονται σε μια απίστευτη φοροεπιδρομή, η οποία, όμως, είναι μαθηματικό βέβαιο ότι θα αποδειχθεί μπούμεραγκ. Κι αυτό, γιατί η απότομη άνοδος των τιμών που θα σημειωθεί από την αύξηση του ΦΠΑ, αφενός θα μειώσει δραματικά τις πωλήσεις και, αφετέρου, θα αυξήσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής με την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.
Αυτή τη στιγμή, η αγορά συντηρείται μόνο με ενέσεις και παρατηρείται κάποια κίνηση μόνο όπου υπάρχουν προσφορές. Η Ελλάδα έχει το παράδοξο να είναι σχεδόν η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορολογουμένων, ενώ θα γίνει απλησίαστη με τις νέες ρυθμίσεις των κυβερνητικών «εγκεφάλων»
Αν οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις σε προϊόντα διατροφής, αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς κ.ά. οδηγήσουν σε περαιτέρω περικοπή των αγορών από τα νοικοκυριά, οι αντίστοιχες αυξήσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, στα εισιτήρια θεαμάτων και στα τουριστικά καταλύματα θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στους τομείς της διασκέδασης και στον τουρισμό. Με λίγα λόγια, οι Ελληνες θα κληθούν να περιορίσουν και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και να κόψουν τις εξόδους, ενώ ακόμη και ο απευκταίος θάνατος γίνεται ακριβότερη υπόθεση, αφού αυξάνουν το φόρο ακόμα και στα γραφεία τελετών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου