Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: H «Νέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου



Σκληρή  προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος . «Η Ελλάδα θέλει  ηγέτη ρεαλιστή και όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται ο δικός του τόπος»
είπε και πρόσθεσε: «μεγαλοπιάνεται με την πράσινη ανάπτυξη και την σοσιαλιστική διεθνή, ψεύδεται με τα ελλείμματα και βλάπτει την Ελλάδα». Τον κατηγόρησε επίσης για «μυστική διπλωματία και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα».
Στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς :
Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταψηφίσει το μνημόνιο για την  ελληνική οικονομία λέγοντας ότι  «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».
Επέκρινε ξανά την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ ως «δεκανίκια της κυβέρνησης» που  ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ το Μνημόνιο. «Μπορεί να μην κατάλαβαν τι ψήφισαν ή να ήθελαν να πλήξουν τη ΝΔ αλλά όσοι ταυτίζονται με την κυβέρνηση την ώρα που βουλιάζει η χώρα ωφελούν το ΠΑΣΟΚ και όχι τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Δεσμεύθηκε ότι θα χαράξει μια πολιτική διέξοδο, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του.
– Με άμεση προτεραιότητα μέτρα που τονώνουν την οικονομία και μειώνουν τις επιπτώσεις τις ύφεσης. Μέτρα μηδενικού κόστους, που δεν τα απαγορεύει το Μνημόνιο και δεν τα αρνείται η τρόικα…
– Με συστηματική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την ανάγκη του έκτακτου δανεισμού και από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στη σπατάλη και στη δημοσιονομική χαλάρωση. Σημαίνει, όμως, ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης.. Για να βάλουμε τη χώρα σε ανοδική τροχιά.
Μόνο η ακίνητη περιουσία που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου πλησιάζει σε αντικειμενική αξία τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο το συνολικό χρέος μας περίπου… Χώρια η κτηματική περιουσία των Νοσοκομείων και της Πρόνοιας – άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου… Χώρια τα κληροδοτήματα του Δημοσίου… Όλα αυτά είναι μέρος μόνο της συνολικής δημόσιας περιουσίας. Που όμως, δεν αποδίδουν ως περιουσία τίποτε στα ταμεία του κράτους! Τη στιγμή που μας πνίγουν τα χρέη και μας «δένουν» με δρακόντειους περιορισμούς οι δανειστές μας.
Σε δύο εβδομάδες, την Τρίτη στις 7 Ιουλίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Γιατί μπορούμε να βγούμε από το φαύλο κύκλο – από τη μαύρη τρύπα -  της ατέλειωτης ύφεσης, χωρίς να πτωχεύσουμε. Φτάνει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Κι αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής μας. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Νέας Μεταπολίτευσης: Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο έρχεται

Ζούμε την αγωνία του παλιού που πεθαίνει και τις οδύνες του καινούργιου που γεννιέται είπε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το παλιό στηρίχθηκε σε επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει:
Στον κρατισμό,
Στο λαϊκισμό.
Στην ηγεμονία των αριστερόστροφων ιδεών.
Στην υποβάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των συντεχνιών και των ισχυρών.
Στην υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος, από εκείνους που θεώρησαν τον πατριωτισμό, δήθεν «ιδεολογική ακρότητα»!
Σε μια κάλπικη ευημερία με δανεικά, σε βάρος των επομένων γενεών, χωρίς επένδυση, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανταγωνιστικότητα.
Σε μιαν έκπτωση αξιών και προτύπων.
Με αποτέλεσμα αρετές, που είναι θεμέλια σε κάθε τόπο, σε όλες τις εποχές, αρετές όπως η εντιμότητα, η εργατικότητα, η παραγωγικότητα και η αξιοκρατία, να παραμεριστούν ως δήθεν «ξεπερασμένες». Και στη θέση τους να ανθίσει, η φτήνια του ακριβού life style. Ο εξυπνακισμός που υποκατέστησε την ευφυΐα. Η αυθάδεια που υποκατέστησε την αξιοπρέπεια. Το θράσος που υποκατέστησε το θάρρος. Η εύκολη ανέλιξη που υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση. Η άναρθρη κραυγή που υποκατέστησε το Λόγο. Τα προνόμια που υποκατέστησαν τα δικαιώματα. Και η αλαζονεία που υποκατέστησε το δημόσιο ήθος.
Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έφερε. Το ΠΑΣΟΚ τα εμπέδωσε. Το ΠΑΣΟΚ τα υπερασπίστηκε.
Εμείς, άλλοτε τα πολεμήσαμε. Άλλοτε τα αποδεχθήκαμε ή τα ανεχθήκαμε. Και πολύ κακώς κάναμε. Κι άλλοτε, προσπαθήσαμε να τα αλλάξουμε…  Δεν το καταφέραμε. Κι αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αλλά όλα αυτά δεν είναι δικά μας. Δεν μας πάνε. Δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που θέλουμε… Είμαστε ασυμβίβαστα αντίθετοι. Και θα τα αλλάξουμε! Γιατί η σημερινή κρίση, τα σαρώνει όλα αυτά…
Τι σημαίνει «Νέα Μεταπολίτευση»;

Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;
Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:
— Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.
— Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.
— Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.
— Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.
Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση! Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε. Που λίγο-λίγο αγκαλιάζει ολόκληρη την Κοινωνία. Απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Σιγά-σιγά παίρνει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και εξελίσσεται σε μια δέσμη μεγάλων ανατροπών και τομών, με ευρύτατη κοινωνική συναίνεση.  Για να το πούμε με δύο κουβέντες:
* Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια. Και θα λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς άσυλο βίας και παρανομίας. Χωρίς έλεγχο από κλίκες και χωρίς περιθώρια συναλλαγής. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Αρκεί να τολμήσουμε…
* Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο. Ούτε εδώ χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Τέρμα τα ιλιγγιώδη ελλείμματα των Νοσοκομείων.

* Νέα Μεταπολίτευση στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι τα δικαιώματα του Πολίτη θα γίνονται σεβαστά, όχι μόνο όταν διαδηλώνει, αλλά κι όταν θέλει να πάει στη δουλειά του, όταν θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του, όταν θέλει να νιώθει ο ίδιος ασφαλής στο δρόμο, την οικογένειά του ασφαλή στο σπίτι και τα παιδιά του ασφαλή στο σχολείο. Και προστατευμένα από τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως η χθεσινοβραδινή, την οποία ακόμα μια φορά καταδικάζω με όλη μου τη δύναμη.
* Νέα Μεταπολίτευση στη  Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης, όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα δίνει μόνο τον αριθμό της ταυτότητάς του ή το ΑΦΜ του και το δημόσιο θα βρίσκει εκείνο, ηλεκτρονικά, όλα τα στοιχεία του και θα τον εξυπηρετεί μέσα σε ώρες. Όχι σε εβδομάδες ή μήνες και μετά από ατέλειωτες χαμένες ώρες στις ουρές.
* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι κάθε δικαστική υπόθεση θα κρίνεται εντός λίγων μηνών και θα τελεσιδικεί το πολύ μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο. Όπως γίνεται παντού στον κόσμο. Δεν θα περνάνε ατελείωτα χρόνια. Γιατί αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη. Είναι αρνησιδικία. Κι οδηγεί στην ανομία.
* Νέα Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι ο αγρότης θα νιώθει το κράτος δίπλα του εκεί που το χρειάζεται. Για να εξαλείψει το μεσάζοντα και να κλείσει την ψαλίδα της ντροπής: Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι.
* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα δοθεί στο νέο αγρότη η ευκαιρία να γίνει μέτοχος μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων, που αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακος. ‘Ώστε να ανοίξει νέες αγορές. Και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση της Κυβέρνησης την ευθύνη θα έχει ένας μόνον υπουργός. Κι αυτός θα είναι υπόλογος, αν δεν προχωρήσει…
* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει πως ό,τι ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων των απλών πολιτών, θα ισχύει και για τα αδικήματα υπουργών. Δεν θα έχουν οι υπουργοί και οι βουλευτές διαφορετική ποινική μεταχείριση. Ή διαφορετική διάρκεια παραγραφής.
Και θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα περιουσιακά τους στοιχεία. Που θα την κρίνει ειδικό σώμα, όπου θα πλειοψηφούν έμπειροι δικαστές. Όχι τα κόμματα μεταξύ τους και με νοοτροπία αμοιβαίας συγκάλυψης.
* Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα υπάρχει δυνατότητα να γίνονται δημοψηφίσματα, – κι όχι μόνο για εθνικά θέματα – όταν τα επιθυμεί σημαντική μερίδα της κοινωνίας, όπως συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες δημοκρατίες. Κι όπως θεσμοθετείται σήμερα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Όχι, δηλαδή, μόνο όταν τα εγκρίνει η κυβέρνηση, όπως ισχύει σήμερα στην Ελλάδα.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα παντού αλλού.
Νέα Μεταπολίτευση λοιπόν, είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου.
Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο.
Τέρμα πρίγκιπες και πριγκιπάτα, βαρόνοι και τζάκια
Ο κ. Σαμαράς  αναφέρθηκε τέλος εκτεταμένα στα εσωκομματικά θέματα στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην αυτοκριτική που έγινε το τελευταίο διάστημα.  Ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ: «Ποτέ κόμμα στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά αυτοκριτική όσο η ΝΔ τους τελευταίους μήνες όμως δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις εκείνων που θέλουν να φορτώσουν στη ΝΔ τα δικά τους σφάλματα και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστο το θετικό μας έργο. Σήμερα ΝΔ μηδενίζει το κοντέρ και ξαναγεννιέται». Αναφέρθηκε στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος λέγοντας ότι «ο κοινωνικός φιλελευθερισμός διευρύνει τα όρια και δεξιότερα και αριστερότερα, θα κάνουμε αμφίπλευρη διεύρυνση προβάλλοντας τις ιδέες μας και όχι αποσιωπώντας τες».
Στο νέο οργανόγραμμα θα προβλέπεται η δυνατότητα του  προέδρου να ορίζει δύο αντιπροέδρους  είπε ο κ. Σαμαράς. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε η αποστροφή του στην οποία ανέφερε ότι «πρίγκιπες και πριγκιπάτα, βαρόνοι, τζάκια και φέουδα έφυγαν από το λεξιλόγιο της ΝΔ, θα κλείσω οριστικά την πόρτα σε όσους πίκραναν το φιλότιμο της ΝΔ και της ελληνικής κοινωνίας, αυτό το κεφάλαιο όμως κλείνει εδώ».
Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του προειδοποιώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αν διαλύσετε την οικονομία θα βρείτε απέναντί σας εμάς και όχι το ΠΑΜΕ» ενώ απευθυνόμενος προς τους συνέδρους του είπε: «Ζητώ την έμπρακτη αγάπη σας για την παράταξη, όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και την διέξοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου