Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Eλλάδα: Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασικά βλέπει η Νέα Δημοκρατία - Δηλώσεις Π. Παναγιωτόπουλου, για τις θέσεις του κόμματος


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά έκανε λόγο για κρυφτούλι της κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από το εργασιακό και ασφαλιστικό που πρέπει να σταματήσουν.
    Ανέφερε ότι ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία με το ΠΔ για το Εργασιακό μετά από αντιδράσεις και καταγγελίες της ΝΔ, των υπολοίπων κομμάτων
και των κοινωνικών φορέων.
    Ο κ. Παπαγιωτόπουλος είπε πως πρόκειται για πολιτικό θέμα και είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας.
    "Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης", συνέχισε, τονίζοντας πως τέτοιου είδους νομοθετήματα πρέπει να πάνε και να συζητηθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
    Ο εκπρόσωπος τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί χρήσιμο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνδυάζεται με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ταυτόχρονα "θα παρακολουθείται από μια πολιτική υπέρ της ανάπτυξης, της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας".
    Παράλληλα επεσήμανε ότι μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά εργασίας που δεν συνδυάζεται με την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα.
    Η ΝΔ, συνέχισε, θα περιμένει την επίσημη ενημέρωση από τον κ. Λοβέρδο και ζητάει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της "διότι ο κ. Λοβέρδος μία λέει το ένα στο ένα κανάλι, μία λεει το άλλο στο άλλο κανάλι κ.ο.κ."
    Ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ πιστεύει πως πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
    "Αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις, είναι αν η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις για το ασφαλιστικό οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που θα θέσει η ΝΔ", σημείωσε.
    Ανέφερε δε ότι ένα πρώτο κριτήριο είναι αν οι κυβερνητικές προτάσεις εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε, θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και αν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης ανταποκρίνονται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα καταγράψει και θα αναδείξει εξ' αντικειμένου η ΝΔ, τότε θα προσδιορίσει τη στάση της.
    "Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να δολιχοδρομεί, να μην καταλήγει ή να προχωρεί στην κατάθεση στο κοινοβούλιο ενός σχεδίου νόμου, το οποίο περιέχει πελώριες αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνεται στα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας, τότε η ΝΔ θα ακολουθήσει διαφορετική στάση", συμπλήρωσε, αναφέροντας πως εξαρτάται από την κυβέρνηση αν θα ψηφιστούν από τη ΝΔ οι διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
    "Αν τις κάνει σωστά, η ΝΔ θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις αυτές στις μεγάλες ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου, η ΝΔ θα βρεθεί απέναντι",κατέληξε.
    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος σε δημοσίευμα στη International Herald Tribune, χαρακτήρισε το άρθρο του κ. Straus ως επιεικώς απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.
    "Αποτελεί το άρθρο αυτό προσβολή για τη χώρα μας", είπε, προσθέτοντας πως ο αρθρογράφος πρέπει να γνωρίζει ότι για όλο τον ελληνικό λαό και όλα τα πολιτικά κόμματα της ελλάδος, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας είναι πάνω από όλα και πριν από όλα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου