Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: «Στρατηγική ελπίδας σημαίνει στρατηγική νίκης»

Οξεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Κλείνοντας τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του κόμματος, στο κλειστό γυμναστήριο Ταε Κβον Ντο, ο κ. Σαμαράς φωτογράφισε την Ντόρα Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ ως «εξαπτέρυγα και δεκανίκια της κυβέρνησης», κάλεσε τα στελέχη του σε «εξωστρέφεια» και όρισε τη στρατηγική του κόμματός του ως «στρατηγική ελπίδας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στην «αναγέννηση» του κόμματος, προσθέτοντας: «Τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά το τριήμερο συνέδριο. Γυρίσαμε σελίδα. Αλλάζουμε κεφάλαιο». Έκανε, μάλιστα, λόγο για το «τέλος μιας μεγάλης περιόδου και την απαρχή μιας μεγάλης ανόδου». Με στόχο να δείξει ότι συσπειρώνει τη «γαλάζια» βάση, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «απέκτησε οργάνωση ενός σύγχρονου κεντροδεξιού ευρωπαϊκού κόμματος, συσπείρωσε εκ νέου την κομματική της βάση χωρίς να κρύψει βαριές αλήθειες». «Δείξατε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμισμό και νεύρο. Και εγώ και η παράταξη το μήνυμά σας το πήραμε», υπογράμμισε. «Όποιος θέλει να ψάξει για ζητήματα ενότητας, ας κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα γεμάτο ρωγμές», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας ξαναβρίσκουν μπροστά τους».
Εξωστρέφεια και «στρατηγική ελπίδας»
Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο την εξωστρέφεια του κόμματος, λέγοντας προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: «Από αύριο ήρθε η ώρα να βγούμε από το καβούκι μας, να ανοιχτούμε στο λαό, όχι με την ξύλινη γλώσσα αλλά με επιχειρήματα, ήθος και χαμηλούς τόνους». Έκανε λόγο για «στρατηγική ελπίδας» και κάλεσε τα «γαλάζια» στελέχη να μεταφέρουν ελπίδα παντού, «ακόμη και στο τελευταίο καφενείο». «Στρατηγική ελπίδας είναι στρατηγική νίκης», είπε χαρακτηριστικά.

Απαλλαγή από το Μνημόνιο
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι στρατηγική του κόμματος είναι «να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις». «Όσο είμαστε δεσμευμένοι στο μνημόνιο η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αξιοποιήσει την περιουσία της και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Παίρνει δανεικά με όρους που γονατίζουν τον τόπο και δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις της», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «ως αντιπολίτευση, δεν νοιαζόταν για το αύριο και το μεθαύριο, αλλά ζητούσε εκλογές, χωρίς να ξέρει πώς θα κυβερνήσει και έταζε στους πάντες τα πάντα».  Δεν είμαστε σαν το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Σε λίγο ο Έλληνας θα βιάζεται να απαλλαγεί από το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.  Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «όργιο καιροσκοπισμού και φτηνιάρικης πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδισε αδιαφορώντας για το κόστος της επόμενης ημέρας».
Αιχμές για Ντόρα
Ο κ. Σαμαράς «φωτογράφισε» και την Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς την «δεκανίκι και εξαπτέρυγο». «Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή την πολιτική ως εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ήταν τάχα ψήφος ευθύνης. Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο Μνημόνιο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης».
Μεταναστευτικό και εξωτερική πολιτική
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε εκ νέου ότι θα καταργήσει το μεταναστευτικό νόμο Ραγκούση. «Θα φέρουμε νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση», τόνισε. Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, τόνισε ότι «θα συνδέσει το μεταναστευτικό με την στάση της Τουρκίας». «Αν θέλει η Τουρκία να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή της πορεία θα πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις της και στο Αιγαίο και στην Κύπρο», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η ιδεολογία δεν είναι ομπρέλα παραλίας»
  
 Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία γίνεται σύγχρονο κόμμα και όχι χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια». Αναφερόμενος στη συζήτηση περί μεσαίου χώρου και αμφίπλευρης διεύρυνσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που την μετακινούμε στην παραλία πότε αριστερότερα και πότε δεξιότερα για να αγγίξουμε πότε εκείνους που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πότε κάποιους άλλους». «Δεν μετακινούμε την πολιτική μας την διευρύνουμε, η πολιτική μας χωρά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ, πάμε να τους ακούσουμε. Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους κεντρώους, τους δεξιούς ή τους αριστερούς πάμε να μιλήσουμε με όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό».

Ψηφοφορία για Πολιτική Επιτροπή

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή). Αν και ως χθες το βράδυ, είχαν θέσει υποψηφιότητα 1.300 σύνεδροι για 200 θέσεις (οι υπόλοιπες 250 είναι ex officio), τελικά τις απαραίτητες υπογραφές συγκέντρωσαν μόλις 295.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου