Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

«Όσοι προσυπέγραψαν αυτή την πολιτικής (μνημόνιο) να μην έχουν το θράσος να μιλάνε για τη Ν. Δ»

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ., κλείνοντας τις εργασίες του 8ου συνεδρίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Α. Σαμαράς αντέτεινε στη «φτηνιάρικη και ανεύθυνη πολιτική» του ΠΑΣΟΚ τη νέα «εξωσυμβατική, ειλικρινής και υπερβατική» πολιτική της Ν.Δ.. Μίλησε για τέλος εποχής στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να βγει το κόμμα από το καβούκι. Κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος είναι η απαλλαγή το ταχύτερο δυνατό από το μνημόνιο.
Κατά το 8ο τακτικό συνέδριο ο πρόεδρος της Ν.Δ χρησιμοποίησε τον όρο «στρατηγική ελπίδας» δίνοντας υπόσχεση για ένα νέο αληθινό πολιτικό λόγο.
«Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που τη μετακινούμε στην παραλία λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά... Δεν τη μετακινούμε, τη διευρύνουμε», είπε ο Α. Σαμαράς
Ο πρόεδρος της Ν.Δ από το βήμα του 8ου συνεδρίου εξαπέλυσε  οξύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την περίοδο που ήταν αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει την εξουσία, αδιαφορώντας για το πώς θα κυβερνήσει.
«Σε καμία από τις χώρες που αντιμετώπισαν ευθύς εξαρχής προβλήματα όπως και εμείς δεν κραύγαζε η αντιπολίτευση πως υπάρχουν λεφτά και δεν ζητούσε εκλογές. Πουθενά δεν ζήσαμε τέτοια αναλγησία λαϊκισμού, όπως πέρυσι στην Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο Α. Σαμαράς έστειλε σαφές μήνυμα κατά του όποιου φαινομένου αλαζονείας, τονίζοντας πως «την αλαζονεία και τα μισόλογα» τα έχει σιχαθεί ο λαός. Ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, καθαρές κουβέντες, συνέπεια και όχι ωραία λόγια για να δώσουν στον τόπο αυτό που χρειάζεται, «στέρεες βάσεις και ελπίδα».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η απαλλαγή από το μνημόνιο αποτελεί μία συνεπή και συνειδητή θέση του κόμματος, προκειμένου να μην μείνει βυθισμένη η χώρα σε μία σκληρή περίοδο ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έστειλε ένα ακόμη απαγορευτικό σήμα περί επικείμενης συμπόρευσης στην Ντόρα Μπακογιάννη. «Όσοι προσυπέγραψαν αυτή την πολιτικής (σ.σ μνημόνιο) να μην έχουν το θράσος να μιλάνε για τη Ν. Δ». Μίλησε επίσης και έφερε σαν παράδειγμα την κυβέρνηση Ερντογάν η οποία απάλλαξε την Τουρκία από το Δ.Ν.Τ μπαίνοντας σε τροχιά ανάπτυξης.
Δεσμεύσεις της νέας Νέας Δημοκρατίας δια στόματος Α.Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ, δεσμεύτηκε για την «κατάργηση του ασύλου παρανομιών στα πανεπιστήμια», και του μεταναστευτικού νόμου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έστειλε, δε, αναφερόμενος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σαφές μήνυμα στην Άγκυρα: «Σεβασμός των κανόνων διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Κύπρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου