Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση «καθαρό κόμμα»


Να κλείσει τους «λογαριασμούς με το χθες» ο Αντ.Σαμαράς

Με τον πολιτικό συμβιβασμό του Σαμαρά - Κ.Καραμανλή, που αναδείχθηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ), πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση στο 8ο τακτικό συνέδριό της. Ο αρχηγός της ΝΔ προετοιμάζει την αλλαγή φυσιογνωμίας του κόμματος,
ενώ η μάχη που δίδεται στο παρασκήνιο για τους συσχετισμούς είναι έντονη, υπό το φάσμα πάντοτε νέων αποχωρήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων από την ΚΟ.
Ερωτηθείς εάν η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Καρατζαφέρης λειτουργούν «εκ προμελέτης», ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά: Δεν ξέρω πώς λειτουργούν. Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Πάντως, ανεξαρτήτως προθέσεων, λειτούργησαν σαν εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ». Σε ερώτηση για τα λεγόμενα «βαρίδια», ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι «άνθρωποι που πλήγωσαν τη ΝΔ δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» και συμπληρώνει: «Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε τίποτε από αυτά που ο κόσμος της ΝΔ ζητά για να ανακτήσει την εμπιστοσύνης του. Αλλά δεν πρόκειται να εξαπολύσουμε και κυνήγι μαγισσών».
«Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Και εμείς θα συναντηθούμε ξανά μαζί της. Με νέο πρόσωπο, νέα πρόσωπα, νέες οργανωτικές δομές και νέο πολιτικό μήνυμα» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Παράλληλα, ερωτηθείς αν κάποιοι από το εσωτερικό του κόμματος, επιβάλουν στη ΝΔ το «μαρτύριο της σταγόνας» με δηλώσεις που προκαλούν εσωστρέφεια, ο κ. Σαμαράς απαντά: «Μη δίνετε σημασία σε... σταγόνες. Το ποτάμι έχει ξεκινήσει. Δυνατά και καθαρά. Θα το δείτε και στο συνέδριο. Αυτό που με ρωτήσατε είναι περισσότερο 'ασεβής πόθος' κάποιων λίγων, παρά δική μας ανησυχία.
Σε ερώτηση, τέλος, για τη στάση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι έχει μιλήσει για τα λάθη του χθες, αλλά ούτε η ισοπεδωτική κριτική της κυβέρνησης θα μένει αναπάντητη, ούτε το θετικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ανυπεράσπιστο.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, το «σχέδιο Σαμαρά» για ανασυγκρότηση της ΝΔ είναι απλό και στηρίζεται στις θέσεις που είχε διατυπώσει κατά καιρούς: πλήρης ανατροπή του κομματικού τοπίου και αλλαγή της φυσιογνωμίας του κόμματος. Από την επομένη του συνεδρίου θα επιδιώξει να δρομολογήσει διαδικασίες που θα απολήξουν σε «νέα Νέα Δημοκρατία» όπως αναφέρει. Το νέο κόμμα θα μοιάζει με το σημερινό μόνο στην ονομασία: νέα στελέχη, νέα όργανα, νέες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, νέο ιδεολογικό στίγμα και νέες πολιτικές επιδιώξεις.
Όλα αυτά θεωρούνται από τον ίδιο και το επιτελείο του στοιχειώδης προϋπόθεση προκειμένου η ΝΔ να θεμελιώσει τη δυνατότητα επιστροφής στην εξουσία. «Για να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε τη ΝΔ σύγχρονη, δυναμική και με κοινωνικές ρίζες» επιμένουν οι συνεργάτες του και επισημαίνουν ανάδειξη του «κοινωνικού φιλελευθερισμού», όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, με έντονα «πατριωτικά και λαϊκά χαρακτηριστικά». «Είμαστε λαϊκό κόμμα, όχι ταξικό» έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παρά την επίθεση φιλίας προς τον κ. Καραμανλή θεωρεί αναγκαία την αποκήρυξη του μεσαίου χώρου, ιδεολόγημα με το οποίο πορεύτηκε το κόμμα τα τελευταία χρόνια.
Η Ρηγίλλης θα προωθήσει στη νέα ΚΕ (νυν Πολιτική Επιτροπή) νέα και άφθαρτα στελέχη, ενώ στη νέα γενιά θα στραφεί ο κ. Σαμαράς και για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος. Με τη στρατηγική αυτή επιδιώκει να αποβάλει τα «βαρίδια» παλαιότερων καταστάσεων και να δημιουργήσει «καθαρό κόμμα» που θα ελέγχεται πλήρως από τον ίδιο και όλα τα όργανά του. Ο «στρατός» των «προεδρικών» δεν έχει αντίπαλο δέος, εν αντιθέσει με το παρελθόν, όπου επί προεδρίας Καραμανλή η «ομάδα» της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ελάμβανε έπειτα από διαπραγμάτευση το 25%- 30% των μελών της ΚΕ.
Το ερώτημα είναι σε ποια έκταση θα αλλάξει ο κ. Σαμαράς και τα πρόσωπα που στελεχώνουν το «ρετιρέ» της κομματικής δομής. Τα στελέχη της νεότερης γενιάς που αναδείχθηκαν την περίοδο Καραμανλή- με εξαίρεση όσους βαρύνονται με τις αμαρτίες αυτής της περιόδου- δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν εκ νέου σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πιο φιλικών προς τον κ. Σαμαρά προσώπων, που θα αναλάβουν ρόλους. Βασικό πρόσωπο στην κατάρτιση του νέου σχεδιασμού θα είναι εκτός απροόπτου ο κ. Στ. Δήμας, την ενεργοποίηση του οποίου επιθυμεί διακαώς ο κ. Σαμαράς, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει θετική απάντηση από τον τέως κοινοτικό επίτροπο
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου