Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ανασχηματισμός της σκιώδους κυβέρνησης


Δημοσίευμα από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ

Στο περιθώριο του πρόσφατου Συνεδρίου και μετά από συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται και σε ένα «φρεσκάρισμα» των υπεύθυνων τομέων του κόμματος. Στους έξι μήνες που μεσολάβησαν από τη ανάθεση των αρμοδιοτήτων στους τομεάρχες υπήρξαν δείγματα γραφής για όλους και «βαθμολογήθηκαν» ανάλογα με τη συνέπεια και την προσφορά τους, την αντιπολιτευτική δράση τους αλλά και την εσωκομματική συμπεριφορά τους.
Του Γ. Χρυσικόπουλου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να κλιμακώσει την κριτική του στην κυβέρνηση, αφού το έδαφος είναι πρόσφορο με τις αστοχίες, τις εσφαλμένες αποφάσεις και τις παλινωδίες των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και την απαίτηση των πολιτών, που βλέπουν ότι το κυβερνητικό καράβι είναι ακυβέρνητο. Ακόμα και η αναφορά στον Γ. Παπανδρέου ως «περιπλανώμενο ταξιδευτή» δείχνει ότι εξαντλήθηκε η υπομονή Σαμαρά να στηρίξει τις κυβερνητικές προσπάθειες στο πλαίσιο της εθνικής συναίνεσης, αφού όλες οι ενέργειες του πρωθυπουργού είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση. Γι' αυτόν τον λόγο σε πρώτο πλάνο πρέπει να είναι βουλευτές και στελέχη με καθαρότητα στόχευσης, με διάθεση εργασίας και προσφοράς αλλά και άφθαρτοι.

Πάνε καλά!
Το ευτύχημα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι οι περισσότερες επιλογές του στις τοποθετήσεις των τομεαρχών, ιδίως των νέων προσώπων, του «βγήκαν», αναδεικνύοντας κατ' ουσίαν, μια νέα γενιά πρωτοκλασάτων στελεχών, τα οποία θα παίξουν σημαντικό μελλοντικό ρόλο. Ανάμεσα τους, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, υπεύθυνη τομέα Παιδείας, η οποία έχει καταγράψει θετικά δείγματα δουλειάς, με συνεχή παρακολούθηση και άμεση αντίδραση στις κινήσεις της Α. Διαμαντοπούλου και με επίκαιρες τοποθετήσεις στα μείζονα θέματα της Παιδείας. Στο θέμα των αλλαγών στο σχολείο και στα προβλήματα των εκπαιδευτικών, με τις μειώσεις προσωπικού, η κ. Βόζεμπεργκ πήρε σαφείς θέσεις που ικανοποίησαν όλες τις πλευρές. Η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπεύθυνη τομέα Τουρισμού, βρίσκεται απέναντι κάθε μέτρο που προτείνουν Π. Γερουλάνος και Γ. Νικιτιάδης, όπως στην πρόσφατη ανεδαφική δέσμευση για κάλυψη των εξόδων των τουριστών λόγω απεργιών και κινητοποιήσεων εργαζομένων. Η κ. Κεφαλογιάννη, γέννημα - θρέμμα τουριστικής περιοχής, έχει συγκεκριμένο όραμα για την τουριστική βιομηχανία που συμμερίζεται πλήρως ο Αντώνης Σαμαράς.
Στα χέρια των Χρήστου Σταϊκούρα και Νότη Μηταράκη, υπευθύνων Οικονομικών στο πλάι του προέδρου αλλά και του Γιάννη Βούρτση, υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης βρέθηκαν οι καυτές πατάτες του Μνημονίου - δανειακής σύμβασης - ανατροπών στο εργασιακό - ασφαλιστικό. Το οικονομικό επιτελείο της Ρηγίλλης μπορεί να υπερηφανευτεί για την οξυδέρκεια και την υπεύθυνη στάση του απέναντι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΔΝΤ και για το κοινοβουλευτικό «όχι» στα μέτρα, που βρήκε την πλήρη στήριξη του ελληνικού λαού. Η τοποθέτηση του κ. Μηταράκη, προσωπική επιλογή Σαμαρά, ενός καταρτισμένου αναλυτή της διεθνούς αγορά στον τομέα, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και, όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα πάει ακόμα καλύτερα. Οι τοποθετήσεις νέων στελεχών, όπως του Θ. Λεονταρίδη στο Άμυνας, του Μιχ. Γιαννάκη στο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και του Γ. Πλακιωτάκη στη Ναυτιλία έχουν φέρει χαμόγελα στη Ρηγίλλης.
Το μόνο που προβληματίζει τη Ρηγίλλης είναι η δραστηριότητα στελεχών που έχουν πολλές αρμοδιότητες στον τομέα τους, όπως η περίπτωση Δημ Αβραμόπουλου. Επίσης προβληματισμός υπάρχει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε έναν τομέα που ναι μεν γνωρίζει, τον «μπλέκει» όμως με άλλους τομείς ενώ και οι παρεμβάσεις του ενοχλούν, όπως στην περίπτωση της αποχής των βαθμολογητών και στην κόντρα του με τον Γ. Μανώλη. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου