Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Βρώμικος Πόλεμος εναντίον του Αντώνη Σαμαρά

Ο Παπανδρέου αποφάσισε  ότι μία μόνο διέξοδο σωτηρίας έχει: Να βρει άλλο θύμα που να το χρησιμοποιήσει για να κατευθύνει εναντίον του κάθε δυσμενή δημοσιότητα και φυσικά για να “απορροφήσει” τη λαική οργή και δυσαρέσκεια.
Η κυβέρνηση αναγκάζει τον απογοητευμένο Έλληνα να βρει άλλον αποδιοπομπαίο  τράγο, άλλο “ εύκολο στόχο” ώστε να στρέψει τα βλέμμα του από τα πραγματικά του προβλήματα.Με αποδυναμωμένο τον Αντώνη Σαμαρά και με το βλέμμα του οργισμένου μέσου πολίτη στραμμένο οπουδήποτε αλλού παρά στην τραγική κατάσταση της οικονομίας και της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει “κάτι”, οι πιθανότητες επιβίωσης του Γιώργου Παπανδρέου σίγουρα αυξάνονται.

Όπως και την υπόθεση του “επιπλοποιού”, έτσι και στην περίπτωση του “μπατζανάκη” τα στοιχεία αποδείχτηκαν από ανύπαρκτα έως αδύνατα
Νέα Δημοκρατία: “Ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες".

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Σε μια πραγματικά απελπιστική κατάσταση βρίσκεται -αποδεδειγμένα πλέον- η κυβέρνηση και κυρίως το οικονομικό της επιτελείο τη στιγμή που ετοιμάζεται να “υποδεχτεί” για μιαν ακόμη φορά το κλιμάκιο ελεγκτών της “τρόικας”, όχι για να διαπραγματευτεί -όπως υποστηρίζει και τονίζει σε όλους τους τόνους ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- αλλά για να δεχτεί νέες, σκληρότερες και πιο επώδυνες για τον πολίτη εντολές.
Με τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση του κόσμου του οποίου οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και κανείς δεν μπορεί πια να υπολογίσει που θα φτάσουν και πως θα εκδηλωθεί η λαική οργή, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εξωθούν τα πράγματα στα άκρα και με τις διεθνείς πληροφορίες που φτάνουν με κάθε τρόπο στην Ελλάδα, ο κύριος Παπανδρέου φαίνεται ότι αποφάσισε  ότι μία μόνο διέξοδο σωτηρίας έχει: Να βρει άλλο θύμα που να το χρησιμοποιήσει για να κατευθύνει εναντίον του κάθε δυσμενή δημοσιότητα και φυσικά για να “απορροφήσει” τη λαική οργή και δυσαρέσκεια. Να κάνει δηλαδή τον απογοητευμένο Έλληνα να βρει άλλον αποδιοπομπαίο  τράγο, άλλο “|εύκολο στόχο” ώστε να στρέψει τα βλέμμα του από τα πραγματικά του προβλήματα.

Επιχείρηση αποκαθήλωσης Σαμαρά
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επελέγη από τα “μυαλά” της κυβέρνησης ως στόχος του “βρώμικου πολέμου' που ήδη ξεκίνησε βασιζόμενος στα φιλικά προς Παπανδρέου προσκείμενα Μ.Μ.Ε. τα οποία επιδιώκουν αλλά και  “αναζητούν” το νέο “σκάνδαλο”, τη νέα “πτωτική πορεία”, το νέο “θύμα” για να στρέψουν τα πυρά τους εναντίον του.
Ο κ. Σαμαράς επελέγη τόσο διότι θεωρείται “εύκολος στόχος” λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που υπάρχουν και θρέφονται στη Νέα Δημοκρατία, όσο και γιατί αποτελεί και τη μόνη μελλοντική απειλή για το κυβερνητικό σχήμα εν όψει της όποιας εκλογικής αντιπαράθεσης. Με αποδυναμωμένο τον Αντώνη Σαμαρά και με το βλέμμα του οργισμένου μέσου πολίτη στραμμένο οπουδήποτε αλλού παρά στην τραγική κατάσταση της οικονομίας και της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει “κάτι”, οι πιθανότητες επιβίωσης του Γιώργου Παπανδρέου σίγουρα αυξάνονται.

Μετά το “ντουλαπά”, ήρθε ο “μπατζανάκης”
Ορύονταν τα Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες μέρες, μόλις αποδείχτηκε ότι ο “γαλάζιος υπουργός” ήταν στην πραγματικότητα ...επιπλοποιός, ότι υπάρχουν “νέα στοιχεία” και “νέο email” που ενοχοποιούν τη Νέα Δημοκρατία, “ανοίγουν” την πόρτα των Εξεταστικών στον ίδιο τον κ. Σαμαρά , ενισχύουν την άποψη ότι ο κ. Καραμανλής “πρέπει να κληθεί”. Και για να ενισχυθεί η άποψη αυτή, οι “εγκέφαλοι” του Μεγάρου Μαξίμου δεν δίστασαν να “ρίξουν στην πυρά” το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και να προβάλουν την άποψη ότι “όσοι μπ[ορούν να δώσουν πληροφορίες, πρέπει να καταθέσουν”, διευκολύνοντας έτσι τα πράγματα προς την κατεύθυνση της κλήσης στην Εξεταστική του κ. Σημίτη, βέβαιοι όντας ότι κάτι τέτοιο, θα σήμαινε και άρση των επιφυλάξεων για κλήση και του Καραμανλή.
Τι ήταν τα “νέα στοιχεία”; Όπως μάθαμε, προέκυπταν από e-mail που παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, και αφορούσε σε ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον εξ αγχιστείας συγγενή του, Ευάγγελο Σέκερη, οποίος εργαζόταν στη Siemens. Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να επανακληθεί στην επιτροπή ο κ. Σέκερης κι αν προκύψουν στοιχεία να προσέλθει και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ωστόσο, όπως και την υπόθεση του “επιπλοποιού”, έτσι και στην περίπτωση του “μπατζανάκη” τα στοιχεία αποδείχτηκαν από ανύπαρκτα έως αδύνατα. Ο  κ. Σέκερης προέτρεπε τον κ. Σαμαρά να παρέμβει προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί στην εταιρεία. Στο e-mail που εστάλη προς τον κ. Σαμαρά στις 31 Ιουλίου του 2006, δίνει συμβουλές στον δεύτερο για το πως να κινηθεί σε συνάντηση που θα είχε με τον Μ. Χριστοφοράκο: "Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρομιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει".
Ήταν μια εντελώς αστήρικτη περίπτωση, γι αυτό άλλωστε και δεν μπόρεσε να οδηγηθεί πουθενά παρά στη φράση “ Μετά τους "επιπλοποιούς" ήρθε η σειρά των "μπατζανάκηδων" που είπε ο κ. Τάσος Νεράτζης, εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens.
Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ήδη την εξ αγχιστείας συγγένεια του προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σέκερη και ότι προ 40 μόλις ημερών κλήθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον της επιτροπής επισταμένα και για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο e-mail.
"Εντούτοις αποτολμά την υποβολή αιτήματος για εκ νέου κλήση του κυρίου Σέκερη, αλλά και του ίδιου του κ. Σαμαρά για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται. Τίποτε, λοιπόν, καινούργιο δεν προσθέτει το e- mail σε όσα είναι ήδη γνωστά", τόνισε και πρόσθεσε πως "απλώς δείχνει ότι ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ προς το βούρκο συνεχίζεται, εκθέτοντας έτσι προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιου είδους αθλιότητες".
Στη συνέχεια, ο κ. Νεράτζης ανέφερε δήλωση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη ότι "πάντως εδώ μας κατετέθη ότι η επικοινωνία του κ. Σέκερη, συγγενή του κ. Σαμαρά και δεν είχε καμία σχέση - βάσει της εικόνας που έχουμε στην επιτροπή μας - με το αντικείμενο που διερευνούμε".

Νέα Δημοκρατία: Δαιμονοποίηση και πολιτική αθλιότητα
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ρηγίλλης έλεγαν πως σε χρόνους ανύποπτους και μετά από σχετική παράκληση ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε σωστό να ζητήσει τηλεφωνικώς από τον κ. Χριστοφοράκο, το Δεκέμβριο του 2006 (και μάλιστα τελικά 5 μήνες μετά το e- mail) να δείξει ενδιαφέρον για εξ αγχιστείας συγγενικό του πρόσωπο, που εργάζεται στη Siemens από το 1985 και πολύ πριν τον γνωρίσει, το οποίο για πολλά χρόνια ένιωθε ότι δεν είχε τύχει από τον εργοδότη του ανάλογη με τα προσόντα του συμπεριφοράς.
Η προσπάθεια ενοχοποίησης  του κ. Σαμαρά απέτυχε πλήρως, λένε στη Ρηγίλλης και επισημαίνουν ότι καθένας καταλαβαίνει πως αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την οποιαδήποτε σχέση είτε με τον κ. Χριστοφοράκο είτε με την εταιρεία αυτή, ούτε το τηλέφωνο του κ. Χριστοφοράκου θα του έστελνε στο e-mail ο συγγενής του προκειμένου να του τηλεφωνήσει, ούτε ο κ. Σέκερης θα είχε ποτέ περιέλθει στην κατάσταση που ο ίδιος έκρινε ως απαράδεκτη ώστε να χρειαστεί τη βοήθεια του κ. Σαμαρά.
Για “ δαιμονοποίηση” και “ πολιτική αθλιότητα” μιλούσαν στη ΝΔ και αναφέρουν πως γι'αυτό και ήδη από τις 26/4 η εξεταστική επιτροπή είχε καλέσει τον κ. Σέκερη όπου απάντησε όλων των θεμάτων που θίγονται στο e-mail.
Στο μεταξύ όμως, η Κοινή Γνώμη είχε πλήρως αποπροσανατολιστεί από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και την ανικανότητα και πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης να δράσει, είχε “ξεχάσει” τις παλινωδίες των αρμόδιων υπουργών, τα διάφορα “είπα-ξείπα” και τα κάθε λογής υποκρυπτόμενα νέα αντιλαικά μέτρα, είχε ξεχάσει την επικείμενη νέα άφιξη των εκπροσώπων της “τρόικας” στην Αθήνα και είχε στραφεί στην κατά κόρον προβαλλόμενη “ενδεχόμενη ανάμιξη” του Αντώνη Σαμαρά στο σκάνδαλο Siemens.

Και “καπάκι”, ήρθαν και τα “εσωτερικά προβλήματα” στη Νέα Δημοκρατία
Τα “εσωτερικά προβλήματα” που όντως υπάρχουν -αποδεδειγμένα και φυσιολογικά λόγω της αλλαγής προέδρου, της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” αλλά και της εκλογικής ήττας του Οκτωβρίου που συνοδεύτηκε και από την πλήρη αποστασιοποίηση του Κώστα Καραμανλή- στη Νέα Δημοκρατία και εναντίον των οποίων μάχεται καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιήθηκαν κι αυτά για να ενισχύσουν την σαφέστατη επίθεση του ΠΑΣΟΚ και των όποιων “συμμάχων” του, κυρίως στο χώρο της Ενημέρωσης, εναντίον του στοχοποιημένου πλέον νέου προέδρου.
Ακόμη και ένα απλό “μονόστηλο” θα θεωρείτο υπερβολή για την προβολή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία 15-20 χρόνια. Φέτος, οι εκλογές προεδρείων στις τοπικές κομματικές επιτροπές αλλά και τις νομαρχιακές εκλογές έγιναν “πρωτοσέλιδα” και απασχόλησαν την Κοινή Γνώμη επί μία εβδομάδα. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς, σύμφωνα με τις δηλώσεις  και δεσμεύσεις του ότι “αλλάζω τα πάντα και προχωρώ” έπρεπε να προωθήσει νέους και άφθαρτους ανθρώπους στην κομματική βάση και ότι σ αυτή του την προσπάθεια θα βρισκόταν αντιμέτωπος και με την πλευρά Μπακογιάννη και με τους παλαιούς “τοπικούς άρχοντες”, υποστηρικτές της γραμμής Καραμανλή, χρησιμοποιήθηκε στο έπακρον από τους “εγκεφάλους” του βρώμικου πολέμου ως επιβαρυντικό στοιχείο.
Αποτέλεσμα; Καταιγισμός δημοσιευμάτων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αναφορών περί “διάλυσης” στη Νέα Δημοκρατία, περί “μαζικών αποχωρήσεων στελεχών”, περί “σφοδρών αντιδράσεων” και περί “οργής κατά Σαμαρά στη βάση”.
Το κατά πόσο αντιμετώπισε σωστά και οργανωμένα όλες αυτές τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του ο Σαμαράς – και φυσικά παρατηρήθηκαν και λάθη και αστοχίες- είναι αντικείμενο άλλης ανάλυσης. Το ότι χρησιμοποιήθηκε ως “βρώμικο όπλο” κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της μια απαραίτητη και  καθαρά εσωτερική διαδικασία ανανέωσης στελεχών αποδεικνύει τη μανία με την οποία προσπάθησε να “χτυπήσει” η κυβέρνηση στο “μαλακό υπογάστριο” του μεγάλου αντιπάλου, ξεχνώντας ότι τα εσωτερικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ είναι τα ίδια και χειρότερα.
Η αναποτελεσματικότητα με την οποία ομολογουμένως αντιμετώπισε τις εσωκομματικές εκλογές και το επικοινωνιακό πεδίο η πλευρά Σαμαρά, υπερτονίστηκε από τα Μ.Μ.Ε. με την...αμέριστη συμπαράσταση και ... “βοήθεια” και της πλευράς Μπακογιάννη που χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει ποια ακριβώς θα είναι η μελλοντική πορεία της πρ. Υπουργού, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εγκλωβίζοντας τους φίλα προσκείμενους σε μια παρατεταμένη αναμονή που οπωσδήποτε συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση.
Παράλληλα, η έλλειψη αποφασιστικότητας – αλλά και επιλογών- στην ανεύρεση/ ανακοίνωση προσώπων που θα πάρουν το “χρίσμα” του υποψηφίου Δημάρχου και Περιφερειάρχη από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ένας ακόμη παράγοντας που συντείνει στην αποσταθεροποίηση της κομματικής βάσης αλλά όλα εντάσσονται σ΄ένα γενικότερο σχεδιασμό του πως θα αντιμετωπίσει ο Σαμαράς με τον πιο αποδοτικό γι αυτόν τρόπο στις επερχόμενες εκλογές.
Βεβαίως, η καθυστέρηση οδηγεί και στο ενδεχόμενο αναγκαστικής σύμπραξης της Νέας Δημοκρατίας με το ΛΑ.Ο.Σ. και το Γιώργο Καρατζαφέρη, κάτι που το ΠΑΣΟΚ οπωσδήποτε απεύχεται αλλά δε φαίνεται πιθανό να αποφύγει.

Ντόρα και “απόπειρα συμψηφισμού” στην Εξεταστική
Η Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς αναγκαστικά να τής χρεώνει κανείς ...φιλοΠΑΣΟΚικές τάσεις, μίλησε για απόπειρα συμψηφισμού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα για τη διαδρομή του «μαύρου» πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα. Και ενώ εκ πρώτης όψεως οι παρατηρήσεις της στρέφονταν κατά των ενεργειών και τάσεων της κυβερνητικής πλευράς μέσα στις Εξεταστικές, η προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων δεν κρύβουν τη διάθεσή της να βρεθεί κόντρα και στα δυο κόμματα και να ξεκινήσει μια “ανόρθωση” του προσωπικού της προφίλ.
Δήλωσε: «Επειδή μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής επιδίδονται και επενδύουν στη στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής μου σχέσης και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη, έχω να δηλώσω τα εξής: Είναι σαφές ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα, ποιοί πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποιά είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων».
Και ξεκινώντας την προσπάθεια να “ξεχωρίσει” τον εαυτό της από λάθη του παρελθόντος και αστοχίες του παρόντος είπε: «Αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου