Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αναδρομικό “χαράτσι” ΦΠΑ σε φως, νερό και τηλέφωνο

 
Αναδρομικές επιβαρύνσεις ΦΠΑ σε 5.000.000 νοικοκυριά επιβάλλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
Όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερών και κινητών τηλεφώνων που θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία ισχύος των νέων, υψηλότερων κατά 10% συντελεστών ΦΠΑ, δηλαδή μετά την 1η Ιουλίου 2010, θα επιβαρυνθούν με τον αυξημένο ΦΠΑ, ακόμη κι αν αφορούν καταναλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έως και τέσσερις μήνες πριν!
Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι οι καταναλώσεις θα έχουν γίνει σε περιόδους στις οποίες ίσχυαν συντελεστές ΦΠΑ 10% για ρεύμα και νερό, και 21% για σταθερό και κινητό τηλέφωνο, οι πολίτες θα πληρώσουν ρεύμα και νερό με ΦΠΑ αυξημένο στο 11%, και τηλέφωνο με ΦΠΑ αυξημένο στο 23%, μόνο και μόνο επειδή οι λογαριασμοί θα εκδοθούν από τη 1-7-2010 και μετά, όταν θα ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές!

Τι αναφέρει η εγκύκλιος
Τις αναδρομικές αυτές επιβαρύνσεις προβλέπει η εγκύκλιος για τον τρόπο εφαρμογής των νέων αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ που εξέδωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, με βάση την εγκύκλιο του υπουργού:
Λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΑΘ που θα εκδοθούν από 1-7-2010 και μετά και θα αφορούν χρονικές περιόδους καταναλώσεων πριν από την ημερομηνία αυτή, κατά τις οποίες δεν ίσχυαν οι νέοι, υψηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ, θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ αυξημένο από 10% σε 11%.
Λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα εκδοθούν από 1-7-2010 και μετά και θα αφορούν περιόδους τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προ της ημερομηνίας αυτής θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ αυξημένο από 21% σε 23%.
Πάσης φύσεως λοιπές συναλλαγές, δηλαδή πωλήσεις προϊόντων και εμπορευμάτων, καθώς και παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν πριν τη 1-7-2010, θα επιβαρύνονται με τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 23%, εφόσον τα σχετικά φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια, δελτία αποστολής, αποδείξεις κλπ.) εκδοθούν από τη 1-7-2010 και μετά.
Με βάση τον νέο φορολογικό νόμο, οι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 10%. Ο κανονικός συντελεστής, που εφαρμόζεται στις περισσότερες πωλήσεις εμπορευμάτων και στην παροχή υπηρεσιών, αυξάνεται από 21% σε 23%. Ο μειωμένος συντελεστής 10% που εφαρμόζεται κυρίως στις πωλήσεις τροφίμων και φαρμάκων, στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών μεταφορών, αυξάνεται σε 11%. Ο συντελεστής 5% με τον οποίο επιβαρύνονται κυρίως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου αυξάνεται σε 5,5%.


http://www.makthes.gr/news/economy/57330/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου