Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τα εξαπτέρυγα


Έφτασε μόνο μια  σύντομη αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στα ..εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  και μας συστήθηκαν αμφότερα, αυτοπροσώπως: ο κ. Καρατζαφέρης  και η κα. Μπακογιάννη.
Όχι, ότι είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά τόση πρεμούρα πια!  Εξέδωσαν μάλιστα και ανακοινώσεις, επιτιθέμενοι, εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ.!  Προφανώς και δεν το έκαναν απλά και μόνο επειδή  ο Αντώνης Σαμαράς τους απεκάλεσε εξαπτέρυγα. Άλλωστε και οι δυο, με τη συμπεριφορά τους, επαξίως  κέρδισαν τον …τίτλο. Για άλλο λόγο ενοχλήθηκαν.
Την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, επανέφερε την
ιδεολογία στο προσκήνιο!  Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης και δήλωσε αποφασισμένος να την αναδείξει σε σημείο αιχμής.
Ο Καρατζαφέρης χρόνια τώρα,  ψαρεύει  σε θολά νερά,   παριστάνοντας  πότε τον υπερπατριώτη, πότε τον  δεξιό,  πότε τον κεντρώο, πότε τον συντηρητικό, πότε τον φιλελεύθερο και πότε τον κρατικιστή.  Περιφερόταν κατά μήκος και πλάτος ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.  Κατηγορούσε τον Καραμανλή ότι εγκατέλειψε τη Δεξιά και τον Σαμαρά, ότι πηγαίνει το κόμμα προς τα δεξιά!
Από την άλλη πλευρά, η κα. Μπακογιάννη, μετά την απόλυτη ταύτισή της με την κυβέρνηση στα μέτρα του ΔΝΤ και την διαγραφή της από τη Ν.Δ., έμεινε να αναζητεί φιλόξενη στέγη. Χρειάζεται πολιτικό χώρο να τοποθετηθεί και να αυτοπροσδιοριστεί.
Ο Αντώνης Σαμαράς με τη στρατηγική του κίνηση να ξεφύγει από το ξενέρωτο κατασκεύασμα του «μεσαίου χώρου», που συμβόλιζε το πολιτικό τίποτα και να επαναπροσδιορίσει τη Ν.Δ. ως ένα λαϊκό κόμμα, αποστερεί ζωτικό χώρο από τα …εξαπτέρυγα.  Εξουδετερώνει και την επιχειρηματολογία τους!
Θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να ετεροπροσδιοριστούν  σε σχέση με τη Ν.Δ.  του Αντώνη Σαμαρά!  Δε θα μπορούν πλέον να τοποθετούνται, κατά βούληση, πότε δεξιά και πότε αριστερά της Ν.Δ. ,λαϊκίζοντας και καιροσκοπώντας!
Για αυτό …θύμωσαν! Και για κάτι ακόμα:  Το κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου, στο όνομα δήθεν της πολυσυλλεκτικότητας, είχε καταστήσει  τη Ν.Δ. ένα κόμμα  απονευρωμένο, χωρίς ισχυρούς ιδεολογικούς δεσμούς.  Εκεί, οφείλεται  ως ένα βαθμό και η εκλογική κατάρρευση στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
Αντίθετα, η ξεκάθαρη ιδεολογία  ενισχύει τους δεσμούς ενός κόμματος με την εκλογική του βάση και τους ψηφοφόρους  του.  Όταν μια επιλογή είναι ξεκάθαρη είναι ισχυρότερη, διαρκεί περισσότερο και δεν διαρρηγνύεται εύκολα!
Κατά τη γνώμη μου, ο ιδεολογικός προσδιορισμός της Ν.Δ. είναι  από τα πρώτα στοιχήματα  που πρέπει να κερδίσει ο Αντώνης  Σαμαράς.
Έτσι, θα δείξει  τι κόμμα θέλει να  δημιουργήσει και με τι πρόγραμμα θέλει να κυβερνήσει.
Σαφής ιδεολογία και  πρόγραμμα  μπορούν να συσπειρώνουν τη  βάση του κόμματος  και να  αποτελέσουν  σημείο αναφοράς για την κοινωνία.
Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκαμψης της Ν.Δ.
Κώστας Ροδινός
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου