Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τον υποδέχθηκαν με "γιούχα"

Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Αντιμέτωπος με τις έντονες διαμαρτυρίες μελών του Εργατικού Κέντρου που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και στην οικονομία, βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, όπου πραγματοποίησε ομιλία στην ΟΚΕ του Νομού.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε με αστυνομική περιφρούρηση του κτιρίου εξαιτίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που υλοποιήθηκε
σε γειτονικό δρόμο, ο κ. Παπανδρέου έκανε νέα παρέμβαση για να συγκρατήσει την άκρατη φημολογία περί πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή που προκαλεί πανικό στους πολίτες.
«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον φόβο της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα καθησυχασμού στους πολίτες και υπογράμμισε πως "βρισκόμαστε στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους".
Αναφέρθηκε με έμφαση στις "καταστροφικές και ανυπόστατες" φημολογίες για χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ, ακόμα, όπως είπε, και για καράβια που φέρνουν χαρτί για να τυπωθεί η δραχμή. Χαρακτήρισε αυτά τα σενάρια αστεία και άκρως επικίνδυνα, διότι, όπως υπογράμμισε, αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο και βάλλουν στον πυρήνα της προσπάθειας, τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μάλιστα, άφησε αιχμές και κατά των ΜΜΕ για το κλίμα που δημιουργήθηκε, λέγοντας: «Απορώ πράγματι με την ανευθυνότητα κάποιων, που υιοθετούν τέτοιες φήμες. Ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ΕΕ».
Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά επέκρινε και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι «υπάρχουν και εκείνοι που αντιδρούν, αλλά αυτοί δεν θα βγουν στο Σύνταγμα να φωνάξουν, αλλά θα δημιουργήσουν κλίμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνησή του δείχνει αποφασιστικότητα, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι πρώτη φορά αποκαλύπτονται υπεύθυνοι που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση, καθώς, επίσης, και ότι για πρώτη φορά ελέγχονται εφοριακοί και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- κάνει, ήδη, η κυβέρνηση, όχι από κομματική αντίληψη ή αίσθημα εκδίκησης, αλλά διότι είναι απαίτηση του λαού.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα, ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι «μας πόνεσαν όλους και πρώτα από όλα πόνεσαν εμένα, γιατί δεν ήταν ευχάριστες οι αποφάσεις, αλλά ήταν αναγκαίες για να σώσουμε την Ελλάδα», ενώ για το ασφαλιστικό τόνισε πως δεν είναι απλώς μια αλλαγή, αλλά γίνεται για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου