Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αντικρουόμενα και … αντιφατικά μηνύματα.

Όταν μιλάμε για λογική, ασχολούμαστε και με τις διάφορες μορφές της εξέλιξης της νόησης. Τα τρία βασικά στάδια της νόησης  αποτελούν και τα τρία βασικά στάδια της τυπικής λογικής! Κι αναφέρομαι βέβαια στις έννοιες, στις κρίσεις και στους συλλογισμούς…
Αντικρουόμενα και … αντιφατικά  μηνύματα.Ο Νόμος της Αντίφασης (Ο θεμελιώδης νόμος του διανοείσθαι καθ’ ον δεν δύναται τι να υπάρχη και συγχρόνως να μη υπάρχη) μας βοηθά στην λογική (λογική=μια ηρωική προσπάθεια για ανεύρεση της αλήθειας).
Ας δούμε την εφαρμογή του: Η κυβέρνηση μόλις προχθές δια του κυβερνητικού εκπροσώπου  διέψευδε τα σενάρια που θέλουν να οδηγούμαστε σε εκλογές το φθινόπωρο.
Όμως,  την αμέσως επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός κάνει μια κλασική προεκλογική περιοδεία στην Αρκαδία ,συνοδευόμενος ,εν μέσω της δραματικής οικονομικής κρίσης, από τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση , Οικονομικών κ.Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ.Ρέππα,  Αν. Εθνικής Άμυνας κ.Π. Μπεγλίτη, Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Π. Γερουλάνο, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα.Κ.Μπατζελή και τους υφυπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Αρναουτάκη, Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα.Ε.Χριστοφιλοπούλου,  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα.Φ.Γεννηματά.
Η  ομιλία επίσης του κ. Γ. Παπανδρέου στην Τρίπολη ήταν τυπικός προεκλογικός λόγος. Λέτε ; Δεν ξέρω. Εγώ απλά επισημαίνω την αντίφαση !
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ,επίσης,  αναφέρθηκε στις «καταστροφικές και ανυπόστατες» φημολογίες για χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ, ακόμα, όπως είπε, και για καράβια που φέρνουν χαρτί για να τυπωθεί η δραχμή ( άλλο ένα σημάδι προχειρότητας και ανευθυνότητας αφού ο πρωθυπουργός της χώρας μας δεν είχε αντιληφθεί ότι αυτό στο οποίο αναφερόταν , ήταν μια τηλεφωνική φάρσα στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου από την ομάδα του Μ. Τριανταφυλόπουλου).
Χαρακτήρισε αυτά τα σενάρια  άκρως επικίνδυνα, διότι, όπως υπογράμμισε, «αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο και βάλλουν στον πυρήνα της προσπάθειας, τις θυσίες του ελληνικού λαού. Απορώ πράγματι με την ανευθυνότητα κάποιων».
Ως γνωστόν όλες οι ανωτέρω εικασίες περί χρεοκοπίας στηρίζονται στην υπόθεση ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να μειώσει επαρκώς το δημοσιονομικό της έλλειμμα γιατί τα έσοδα υπολείπονται του ετήσιου στόχου του προϋπολογισμού λόγω οικονομικής ύφεσης.
Όμως, την προηγούμενη ακριβώς ημέρα  υπήρχαν ρεπορτάζ, τα οποία είχαν προφανώς την πηγή τους στο υπουργείο Οικονομικών, που αναφέρονταν σε σημαντικές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών από τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή αρκετά πριν από το 2011 , όπως έλεγαν πριν από 2 μήνες.
Παρακολουθώντας κάποιος όλα αυτά , καταλήγει στο εύλογο συμπέρασμα ότι το κράτος βιάζεται να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες γιατί του λείπουν τα χρήματα.
Δηλαδή ….. επιβεβαιώνεται η υπόθεση πάνω στην οποία στηρίζονται τα διάφορα άσχημα σενάρια και οι εικασίες …. κάποιων ανεύθυνων [ χαρακτηρισμός του .... κ. Γ. Παπανδρέου (?)] .
Τι να πει κανείς ; Εγώ απλά επισημαίνω και αυτή την αντίφαση! Τα συμπεράσματα δικά σας!
ΥΓ. Να επισημάνω την πλήρη αδυναμία του κομματικού οργανισμού του ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει ….χειροκροτητές. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τους γύρισε βροντερά την πλάτη. Αντιθέτως ο κυβερνητικός μηχανισμός συγκέντρωσε μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας , οι οποίες με την βία απομάκρυναν εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν εντόνως και γιουχάιζαν το κυβερνητικό σχήμα και τον Πρωθυπουργό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου