Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα»!

thumb
«Το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα, καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου
και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου». Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ σε μια από τις πρώτες αντιδράσεις του για το μνημειώδες ΠΔ Λοβέρδου.
Και τι σχόλιο έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στην παραπάνω δήλωση; «Πολύ αργά για δάκρυα, Στέλλα»!
Ιδού η δήλωση:
«Αν κανείς ερχόταν πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μπορούσε να πει είναι ένας μαχητικός πρόεδρος που αγωνίζεται και να εντυπωσιαστεί γιατί είναι και βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» είπε μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Και συνέχισε: «’’Πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα’’, όπως λένε. Πολύ αργά. Η στάση τώρα δεν μπορεί να διορθώσει την εγκληματική πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο των μικρομεσαίων και της αγροτιάς. Για πάνω από 20 χρόνια τώρα δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να στηρίζουν τα προγράμματα σύγκλισης, της συμμετοχής στην ΟΝΕ και να καλλιεργούν το παραμύθι στο λαό ότι στην Ευρώπη γίνονται πάρα πολύ καλά, οι λαοί εκεί ζουν καλύτερα και μόνο στην Ελλάδα έχουμε πισωγύρισμα. Και μόνο με αυτές τις τοποθετήσεις έβαζαν βόμβα στα θεμέλια της αναγέννησης, της ανάκαμψης του εργατικού λαϊκού κινήματος».
Τουλάχιστον, πάλι καλά, έστω και «κλαίγοντας πάνω από το χυμένο γάλα» (που λένε και οι αγγλοσάξωνες) και είτε αναγνωρίζει τις σοβαρότατες ευθύνες της είτε όχι, η ΓΣΕΕ δεν άφησε περιθώρια συζήτησης με την κυβέρνηση. Σε θεωρητικό επίπεδο, δηλαδή σε φραστικό επίπεδο μέχρι στιγμής. Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για το ΠΔ καταλήγει:
«Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά το Προεδρικό Διάταγμα και το επιστρέφει στον αποστολέα του ως επιεικώς απαράδεκτο! (...) Δεν έχουμε τίποτα να αντιπροτείνουμε γιατί πολύ απλά αυτό το έκτρωμα δεν επιδέχεται καμιά διόρθωση και τροποποίηση παρά μόνο τη συνολική απόρριψη. Η αγωνιστική και δυναμική απάντηση των εργαζόμενων θα «αποσταλεί» συστημένη στον υπ. Εργασίας και στους βιομήχανους».
Ας ελπίσουμε ότι τα παραπάνω δεν είναι για την τιμή των όπλων, αν και το ασφαλιστικό κατατίθεται στις 23 Ιουνίου (την ίδια μέρα έχει κηρύξει απεργία το ΠΑΜΕ) αλλά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε 24ωρη απεργία στις 29 του μήνα μια εβδομάδα μετά...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου