Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG



bilderberg
Το συνωμοτικό club
που διοικεί τον κόσμο
  
Οι συναντήσεις, η οργανωτική δομή και οι Έλληνες εκλεκτοί

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA

- Γ. Παπαθανασίου
- Άννα Διαμαντοπούλου
- Γιώργος Αλογοσκούφης
- Ντόρα Μπακογιάννη.
- Γιώργος Δαυίδ (Coca- Cola 3Ε)
- Τάκης Αράπογλου (πρώην διοικητής ΕΤΕ)
- Οδυσσέας Κυριακόπουλος (πρώην πρόεδρος ΣΕΒ και πρόεδρος της S&B)
- Λουκάς Τσούκαλης (πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ)
- Γιάννης Στουρνάρας (ΙΟΒΕ)
- Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν)
- Αλέξης Παπαχελάς (δμιοσιογράφος)
 Είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας

Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας δεν αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό του και η πορεία της ανθρωπότητας και του πλανήτη δεν είναι τυχαία…Όχι μόνο όμως δεν είναι τυχαία αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και πολύ καλά σχεδιασμένη καθώς άλλοι αποφασίζουν για μας και με τρόπο που ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε. Ένα από τα μεγαλύτερα «κέντρα εξουσίας» του πλανήτη ,που πραγματοποιεί και συνάντηση φέτος στην Ισπανία μεταξύ 3 και 6 Ιουνίου, είναι αναμφισβήτητα η Λέσχη Bilderberg.
Η Λέσχη Bilderberg είναι μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων της γης, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις, που αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν. Είναι ένα οργανωτικό τμήμα της καπιταλιστικής διεθνούς και λειτουργεί ως κλειστό «διευθυντήριο» με στόχο την ενοποίηση των πολιτικών συγκεκριμένων κύκλων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1954 με πρωτοβουλία των παραγόντων που συγκροτούν τον εσώτατο πυρήνα του αμερικανικού καπιταλισμού, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, από το χώρο του κατεστημένου στο πεδίο της οικονομίας, της πολιτικής, των ακαδημαϊκών οργανισμών, της στρατιωτικής ισχύος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η Λέσχη πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ολλανδικό ξενοδοχείο Bilderberg όπου έγινε η πρώτη σύνοδός της το 1954. Από τότε και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, προφυλαγμένη από κάθε δημοσιότητα υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα. Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας, η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας. Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών και, αφετέρου, η εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πλέον πανίσχυρος ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.
  
Οι Έλληνες συμμετέχοντες
Οι πιο «σημαντικοί» άνθρωποι του κόσμου, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βασιλιάδες, βουλευτές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, ιδιοκτήτες εταιριών πληροφορικής, αεροπορικών κ.α., συνεδριάζουν μέχρι σήμερα. Τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η ελιτίστικη αυτή ομάδα συναντάται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο ισπανικό ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης. Ανάμεσά τους και Έλληνες επιφανείς.
Με έναν ιδιωτικό «στρατό» να φυλά τις εισόδους του ξενοδοχείου και να μην επιτρέπει ούτε σε… βλέμματα να περάσουν μέσα, οι συμμετέχοντες πέρασαν κατευθείαν από τη VIP αίθουσα του αεροδρομίου της Βαρκελώνης όπου είχαν φτάσει με τα τζετ τους, στις Mercedes και τις Lexus με τα σκούρα φιμέ (και συχνά αλεξίσφαιρα) τζάμια και από εκεί στο σαλόνι του Dolce Sitges, μακριά από αδιάκριτους. Έτσι, προσπάθησαν να διαφυλάξουν τη… μυστικοπάθεια που διακρίνει τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στο περιεχόμενο των συναντήσεων. Βέβαια, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και, πριν ξημερώσει η πρώτη μέρα της συνάντησης (3 Ιουνίου) είχε ήδη διαρρεύσει η λίστα των συμμετεχόντων απ’ όλο τον κόσμο. Απ’ αυτούς, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ελληνικό στοιχείο.
Παρόντες, από ελληνικής πλευράς, ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και η πρώην (στη λίστα αναφέρεται ως νυν!) υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.
Από τους πρωταγωνιστές της συνόδου ήταν ο πρόεδρος της Coca- Cola 3Ε, Γιώργος Δαυίδ, ο οποίος θεωρείται άτυπα ο επικεφαλής της Λέσχης στην Ελλάδα, ο τέως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου, αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος της S&B, Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Επίσης από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης, ο διευθυντής ερευνών του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας, o managing director των τσιμέντων Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς και πολλοί ακόμα τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Στις… ηχηρές απουσίες της φετινής συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήταν ο πολύ απασχολημένος πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος αλλά και ο… πολύ κουρασμένος πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και πολλοί άλλοι.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και δύο βασίλισσες (η Σοφία της Ισπανίας και η Βεατρίκη της Ολλανδίας) σημαντικοί πολιτικοί όπως ο Αλί Μπαμπατζάν, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ο Ρομάνο Πρόντι, αλλά και άλλοι παράγοντες: Όπως ήταν φυσικό, όλα τα φώτα έπεσαν στους οικονομικούς παράγοντες. Τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, τον πρόεδρο της Goldman Sachs, Πίτερ Σάδερλαντ, αλλά και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Οι «γαλαζοαίματοι», οι ναζί και η διαφθορά
Tην πρώτη σύνοδό της Λέσχης Bilderberg το1954 συγκάλεσε ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας. Το πρόσωπό του συνέδεσε τις δραστηριότητες της Λέσχης με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, τα σκάνδαλα διαφθοράς ανά τον κόσμο, αλλά και τους… ναζί. Κι αυτό γιατί ο Βερνάρδος είναι ένας «γαλαζοαίματος» με ναζιστικό παρελθόν, που βρέθηκε στην κορυφή της κλίμακας των εξαγορασθέντων από την εταιρεία Lockheed (τον Αμερικανό κατασκευαστή οπλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων και τα F-16), όταν αποκαλύφθηκε το ομώνυμο διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ «REUNION»…
«Πηγαδάκι» για την ελληνική κρίση

Με την οικονομία διεθνώς να είναι βυθισμένη στην κρίση και τους ισχυρούς του κόσμου να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων, η Λέσχη Μπίλντερμπερκ αδυνατεί να σταθεί στο ύψος του μύθου της. Τα μέλη της Λέσχης των ισχυρών, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, δε μπόρεσαν να προβλέψουν τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που ερχόταν, ενώ πέρυσι, αναλώθηκαν στο πώς πρέπει να κατανεμηθούν καλύτερα τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν από τα κράτη στις τράπεζες για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις, ενώ συζήτησαν για τα φειδωλά συμπεράσματα της G20 και τον έλεγχο των οργανισμών.
Φέτος λοιπόν, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του κλειστού κλαμπ, πρέπει να βρουν τη λύση για να μην καταρρεύσει η «αυτοκρατορία» (όποια κι αν είναι αυτή). Οι ισχυροί παράγοντες που συμμετέχουν βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταρρέει, την παγκόσμια οικονομία να πνέει τα λοίσθια, τα πρόσωπά τους να χάνουν την αξιοπιστία τους. Και συζητούν τρόπους σωτηρίας της οικονομίας. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το θέμα, άλλωστε, τέτοιες μέρες;
Όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν «πηγαδάκια» στα οποία συζήταγαν για την οικονομική κρίση, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τις παγκόσμιες εξελίξεις.
Στην ατζέντα της συνάντησης, εκτός από την οικονομική κρίση, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ κρατών και ιδιαίτερα η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ καθώς και η αυξανόμενη οργή του μουσουλμανικού κόσμου έναντι του δυτικού. Ευρεία συζήτηση έγινε και για την αλματώδη ανάπτυξη της Κίνας και το ρόλο που παίζει η χώρα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Το άβατο της ομάδας που
επισήμως δεν… υπάρχει!

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, «πασχίζει» να κρατήσει το «άβατό» της. Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.
Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Τα πρακτικά των ετήσιων συναντήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα καθώς η γραμματεία της Bilderberg διατείνεται ότι οι συνδιασκέψεις της Λέσχης «είναι μυστικές για να ενθαρρύνεται η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση» μεταξύ αυτών που συμμετέχουν. Έτσι σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας μικρός αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Συχνά, συμμετέχοντες στις ετήσιες αυτές συναντήσεις αρνούνται το γεγονός ότι παραβρέθηκαν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι μετά τη συμμετοχή τους στη Λέσχη «αναβαθμίστηκαν» πολιτικά, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Εξαίρεση
Ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν σημειωθεί στον αυστηρό κύκλο σιωπής. Η μοναδική ίσως συνέντευξη σχετικά με το θέμα ήταν αυτή του υποκόμη Ετιέν Νταβινιόν, πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, ανώτατου επιχειρηματικού στελέχους και προεδρεύοντος επί σειρά ετών στις συνεδριάσεις. «Δεν πιστεύω ότι αποτελούμε μία διεθνή άρχουσα τάξη κι αυτό γιατί δεν πιστεύω ότι υφίσταται μία διεθνής άρχουσα τάξη. Απλώς θεωρώ ότι άνθρωποι που διαθέτουν επιρροή ενδιαφέρονται να συνομιλούν με ανθρώπους που διαθέτουν επιρροή. Η Μπιλντερμπέργκ δεν προσπαθεί να φτάσει σε συμπεράσματα -δεν προσπαθεί να πει "τι θα 'πρεπε να κάνουμε". Ο καθένας προχωρά παραπέρα έχοντας τη δική του άποψη και αυτό επιτρέπει στη συζήτηση να διεξάγεται απολύτως ανοιχτά, με αρκετή ειλικρίνεια και επίσης να εντοπίζονται οι διαφορές. Η επιχειρηματική δραστηριότητα επηρεάζει την κοινωνία και η πολιτική επηρεάζει την κοινωνία και αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση. Δεν ισχύει το ότι οι μπίζνες ανταγωνίζονται το δικαίωμα των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών να κυβερνούν» δήλωσε το 2005, στο BBC, ο υποκόμης.
Σε λιτές δηλώσεις για το ζήτημα προέβησαν και τέσσερις Έλληνες το 1996. Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου, ο εφοπλιστής Κώστας Καρράς και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και Αντώνης Σαμαράς επιχείρησαν να απομυθοποιήσουν τη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται ή έστω τον τρόπο που αποστέλλονται οι προσκλήσεις.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου