Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τι συζητούσαν σε 360 ραντεβού;

Πρέπει να ήταν πολύ στενή η κοινωνική σχέση του Μιχ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, γιατί τα μισά και πλέον ραντεβού του όταν ήταν ο ‘ισχυρός ανήρ’ της Siemens Ελλάδος ήταν με μέλη της. Το επεσήμαναν, προφανώς με καταγγελτική πρόθεση, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, οι οποίοι παρατήρησαν, ότι από τις 620 συναντήσεις, που αναφέρονται στο προσωπικό ημερολόγιο του φυγάδα, οι 356 ήταν με μέλη της ‘άγιας οικογένειας’.
Η πρώην υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που συνδέεται με φιλία με τον Μιχ. Χριστοφοράκο από τα μαθητικά θρανία (ήσαν συμμαθητές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών) και η οποία δεν αρνήθηκε ποτέ την κοινωνική σχέση των δύο οικογενειών, σε σχετική δήλωσή της έκανε λόγο για ‘στατιστική επεξεργασία’ αυτής της ‘δημόσιας κοινωνικής σχέσης’ και ‘για συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη’. Δεν αμφισβητεί αυτή την εντυπωσιακή, πράγματι, αναλογία στα ραντεβού του άλλοτε συμμαθητή της, που ήταν πάντοτε στη διάθεση της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά υπογράμμισε, ότι ‘είναι σαφές, ότι επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού  από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων.  Και κατέληξε επισημαίνοντας, ότι ‘αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό.
Πράγματι δημιουργούνται συνειρμοί στην κοινή γνώμη για την κοινωνική σχέση της πρώην υπουργού και των μελών της οικογένειάς της με τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Έχει δίκιο η Ντόρα Μπακογιάννη. Και δημιουργούνται και εύλογες απορίες στους απλούς πολίτες: Δεν της εκμυστηρεύτηκε ποτέ, τίποτα ο παιδικός φίλος και συμμαθητής της για την δύναμη που είχε στην Siemens  και το πώς λειτουργούσε ο γερμανικός κολοσσός: Δεν της μίλησε ποτέ για το ειδικό ταμείο και τις ‘χορηγίες’ και ‘δωρεές’ σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα; Δεν έκανε καν γενικόλογες αναφορές και νήξεις;
Κι όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα ‘μαύρα ταμεία’ της εταιρείας στη Γερμανία και πολύ γρήγορα παρουσιάστηκαν και δημοσιεύματα με αναφορές για ‘μίζες’ και ‘λαδώματα’ στην Ελλάδα δεν ‘της άνοιξε την καρδιά του’ ο Μιχ. Χριστοφοράκος; Δεν της είπε τους φόβους και τις αγωνίες του σε κάποια από τις συναντήσεις τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις; Κι εκείνη δεν τον ρώτησε ‘τι συμβαίνει Μιχάλη’ ή ‘που πάνε να σε μπλέξουν’; Δεν θέλησε να μάθει τι αντιμετώπιζε ο παιδικός φίλος της, ο άλλοτε συμμαθητής της; Αδιαφόρησε ακόμη και για την εμπλοκή στελεχών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δεν τον ρώτησε για να μη τον φέρει σε δύσκολη θέση;
Όλα αυτά τα ερωτήματα  περνούν από το μυαλό των απλών πολιτών όταν πληροφορούνται πόσο στενή ήταν η σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο και πόσο συχνά έκλειναν ραντεβού μαζί του τα μέλη της. Και από τις 356 συναντήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι ο Χριστοφοράκος στις μέρες της παντοδυναμίας του στη Siemens Eλλάδος είχε πάντα ανοιχτή την πόρτα του για το Μητσοτακέϊκο, όπως κάνει μόνον ένας στενός και καλός φίλος.
Να βρει την αλήθεια η Εξεταστική Επιτροπή και να την πει στον ελληνικό λαό. Σωστά! Να απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα ‘ποιοι πήραν τα λεφτά’, ‘που πήγαν οι μίζες’ και ποιες ήσαν οι διαδρομές ‘του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα’. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλά όταν πολιτικά πρόσωπα που συναντούσαν τον Μιχ. Χριστοφοράκο τόσο συχνά στις μέρες τις παντοδυναμίας του στην Siemens Ελλάδος δεν έχουν να πουν τίποτα για το τι συζητούσαν μαζί του και αντιπαρέρχονται τις 356 ραντεβού των μελών της οικογενείας τους μαζί του κάνοντας λόγο για… ‘στατιστική επεξεργασία’, τότε το πιθανότερο είναι, ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν θα την βρει την αλήθεια και θα αναλωθεί σε προσπάθειες συμψηφισμού. Και αν καταλήξει σε ένα από τα συνήθη … αρθρωτά πορίσματα, με ‘αρθρώσεις’ όσες και τα κόμματα της Βουλής, τότε πιθανότατα θα επαληθευτούν οι φόβοι του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ότι αν δεν λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος Δικαίου, θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου