Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΝΔ και ΣΥΝ ζητούν άρση του casus belli

Η ΝΔ, διά στόματος του εκπροσώπου της, διαφοροποίησε τη στάση της έναντι της Τουρκίας σε σχέση με αυτήν που είχε επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «ο κ. Ερντογάν είναι, ασφαλώς, ευπρόσδεκτος στην Αθήνα. Ανεξάρτητα, όμως, από την καλή θέληση του τουρκικού λαού, οφείλουμε να σημειώσουμε ως ΝΔ ότι η γόνιμη και αδιατάρακτη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, σε μόνιμη βάση, μπορεί να υπάρξει μόνο όταν δεν εγείρονται, από την πλευρά της Τουρκίας, μονομερείς διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος και όταν πάψει το casus belli να αποτελεί επίσημη πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα». Συμπλήρωσε δε ότι «επισημαίνουμε ως ΝΔ προς την κυβέρνηση τις “κόκκινες γραμμές” στις οποίες αναφέρθηκε τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Παπανδρέου σε πρόσφατες ομιλίες τους στη Βουλή. Και τονίζουμε ότι είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει πέρα από αυτές τις “κόκκινες γραμμές”».


KKE: NATOΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι «με ανησυχία αντιμετωπίζει την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα. Όλα δείχνουν πως σχεδιασμένα προωθείται η παραπέρα ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, και η οποία οδηγεί στη σταδιακή απεμπόληση στον ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον τομέα της άμυνας, τη θέση των οποίων καταλαμβάνει ένα είδος ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης με τους ΝΑΤΟϊκούς “πάτρωνες”. Η “βήμα προς βήμα προσέγγιση” εξελίσσεται σε “βήμα προς βήμα διολίσθηση” προς την αναγνώριση των τουρκικών αξιώσεων περί γκρίζων ζωνών, όπως προέκυψε πρόσφατα κι από έγγραφο του Αμερικανού διοικητή του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, που κηρύσσει το Αιγαίο ως “γκρίζα ζώνη”».
ΛΑΟΣ: ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, για να τιμήσει τον “υψηλό της προσκεκλημένο”, επιβάλλεται -μόλις εκείνος μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο- να στείλει να τον συνοδεύσουν δύο μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία -από τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών και τις ελληνικές αναχαιτίσεις- ξέρουν πολύ καλά τη διαδρομή».
ΣΥΝ: ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ. Ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Π. Τριγάζης υπογράμμισε ότι «θέλουμε την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο στη βάση του διεθνούς Δικαίου. Λέμε “όχι” σε μια ΝΑΤΟκεντρική αντίληψη για την εξομάλυνση των σχέσεων. Αν είναι “νέα αρχή” η επίσκεψη Ερντογάν, όπως υποστηρίζεται, θα έπρεπε να συνοδευτεί από μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως η άρση του casus belli».
Νέες παραβιάσεις
Να σημειωθεί πάντως ότι χθες 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, 2 αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου και 7 ελικόπτερα, τα οποία συμμετέχουν σε άσκηση στο κεντρικό Αιγαίο, παραβίασαν 29 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, υποχρεώνοντας τα ελληνικά μαχητικά να απογειωθούν και να τα αναχαιτίσουν. Επίσης, τουρκική φρεγάτα που βρισκόταν σε περιοχή εφαπτόμενη με τα ελληνικά χωρικά ύδατα ζήτησε από ελληνικά μαχητικά να αναφέρουν την ταυτότητά τους!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου