Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Μ' ένα "όχι" ...τέσσερα "τρυγόνια" από τον Σαμαρά!

Ποιες είναι οι πρώτες επιπτώσεις από τη δήλωση για καταψήφιση των μέτρων του ΔΝΤ

Με τη δήλωσή του (διαβάστέ την ολόκληρη εδώ) ότι η ΝΔ καταψηφίζει τη συμφωνία για τα νέα μέτρα, ο Αντ. Σαμαράς πετυχαίνει τέσσαρους στόχους:
-πάει κόντρα στις πιέσεις και το τελεσίγραφο που δεχόταν από την πλευρά της Ευρώπης προκειμένου να τηρήσει θετική στάση. Επ' αυτού θέλησε να κρατήσει μια ισορροπία λέγοντας ότι "ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια".

-κάνει μια αποφασιστική κίνηση εκκαθάρισης του εσωκομματικού πεδίου. Τώρα, η Ντ. Μπακογιάννη και οι άλλοι βουλευτές που...
τάσσονταν υπέρ της υπερψήφισης θα πρέπει είτε να συμμορφωθούν με την επίσημη γραμμή είτε να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της διαγραφής...

-αντιμετωπίζει την απειλή από τον ΛΑΟΣ που "καραδοκούσε" να πει "ναι" η ΝΔ για να καρπωθεί εκείνος τη δυσφορία της "λαϊκής δεξιάς"


-δημιουργεί νέα δεδομένα στο αντιπολιτευτικό παιχνίδι με την κυβέρνηση καθώς έχει πια μια σαφή διαχωριστική γραμμή που του επιτρέπει να αποφεύγει την ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου