Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Στρος-Καν: Απαραίτητη μία νέα περικοπή μισθών

Την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των μισθών στην Ελλάδα, μέτρο το οποίο, πάντως, παραδέχεται ότι είναι επώδυνο, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Euronews» ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.


Παράλληλα, ο κ. Στρος-Καν ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για αμιγώς ελληνική κρίση και δεν «βλέπει» κίνδυνο μετάστασής της. «Η τρέχουσα είναι κρίση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα, πρόβλημα χρέους, ενός ιδιαίτερα υψηλού χρέους, και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Αυτό που πράττουν σε συνεργασία η ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα βοηθήσει τη χώρα. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν την κρίση, είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουν».

Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, ένα από τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας είναι αυτό της χαμηλής ανταγωνιστικότητας. Όμως ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει τη λύση, προτείνοντας νέες μειώσεις μισθών. «Η ανάπτυξη είναι ένα ζήτημα-κλειδί. Γιατί είναι τόσο δύσκολο για την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη; Γιατί έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που παράγουν είναι πιο ακριβά από αυτά άλλων χωρών.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών. Πρόκειται για ένα άσχημο, επώδυνο μέτρο, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής, όχι μόνο σε σχέση με τις φθηνές χώρες της Ασίας, της Αφρικής ή της Λ. Αμερικής αλλά και σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες της Ευρώπης. Για παράδειγμα, το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα είναι 20% έως 25% υψηλότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί».

 Αναφερόμενος και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ο κ. Στρος-Καν πρόσθεσε: «Πάντως υπάρχουν και άλλες χώρες της Ευρώπης (αλλά και εκτός Ευρώπης) με δημοσιονομικά προβλήματα, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να εφαρμόσουν μέτρα προσαρμογής. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ισπανία και την Πορτογαλία είναι τολμηρά, οι χώρες αυτές άρχισαν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου