Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ηθικολογία και πράξη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ


Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που αποδεικνύουν πόσο εύκολη είναι η ηθικολογία και πόσο δύσκολη η ηθική διακυβέρνηση. Φαίνεται πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν την έχει μελετήσει επαρκώς ή δεν την έχει κατανοήσει, γι' αυτό επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που στο παρελθόν αποδείχθηκαν μοιραία για άλλους.


ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της θητείας της αυτή η κυβέρνηση μιλάει πολύ και πράττει ελάχιστα. Αυτός ο κανόνας την ακολουθεί και στον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά της φοροδιαφυγής. Εχουμε κουραστεί να ακούμε τα κηρύγματα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, τα οποία δυστυχώς γι' αυτούς διαψεύδονται πανηγυρικά στην πράξη. Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξιφουλκεί κατά της φοροδιαφυγής, μία στις τρεις εφορίες παραμένει ακέφαλη. Ο ίδιος, δε, ο υπουργός έχει επτά μήνες στο συρτάρι μια καραμπινάτη υπόθεση που αφορά γνωστό καλλιτέχνη, σύζυγο μέλους της κυβέρνησής, κι όμως -υποτίθεται- δεν το γνωρίζει! Κατά σύμπτωση, μάλιστα, ο διευθυντής εσόδων του υπουργείου και εξ απορρήτων του υπουργού είναι ο άνθρωπος που έχει επιβάλει στο παρελθόν πρόστιμο στον καλλιτέχνη για την ίδια υπόθεση, αλλά τώρα -καλούμεθα να πιστέψουμε ότι- δεν έχει ούτε αυτός ενημερώσει τον υπουργό...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ να μας πείσει ότι με την απομάκρυνση της Αντζελας Γκερέκου το θέμα έληξε. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στην πραγματικότητα η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της νέας ηθικολογίας που ξεκίνησε μαζί με την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ μόλις τώρα αρχίζει. Και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουν εξαντληθεί οι αντοχές της κοινωνίας για την επανάληψη της ιστορίας που επανέρχεται από καιρού εις καιρόν σαν φάρσα.

ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΡΣΑΣ αποτελεί ο επίσημος τερματισμός της έρευνας για το μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων μικροεπενδυτών, μετά την οριστική αθώωση των κατηγορουμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΑ, που παύει την αναζήτηση ευθυνών κρατικών αξιωματούχων. Μέρος της ίδιας φάρσας είναι και ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στήσει Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι, χωρίς να έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο από την προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και αυτή η επιτροπή δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Αν ήθελε πράγματι η Βουλή να διερευνήσει την υπόθεση, θα είχε ήδη ζητήσει -αν μη τι άλλο- να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των προσώπων που εμπλέκονται και των συγγενών τους, ώστε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει και να μην παίζεται απλώς ένα παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι και η νέα επιχείρηση κάθαρσης που προαναγγέλθηκε με τόση οίηση θα καταλήξει σε φιάσκο!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου