Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο Πινόκιο της πολιτικής ζωής στη μεταπολίτευση

Για μια ακόμη φορά ο κ. Γ. Παπανδρέου συλλαμβάνεται ψευδόμενος ή όπως χαρακτηριστικά έλεγε και ο Γάλλος Marquis de Vauvenargues: «Δείχνει μέτριες ικανότητες το να πιάνεις τους άλλους κορόιδα».

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την … «παγκόσμια πρωτοτυπία»όπου σχέδιο νόμου να καθίσταται κομματικό όργανο στα χέρια μιας κυβέρνησης. Η Εισηγητική Έκθεση του Σχεδίου Νόμου για τα «Μέτρα για την Εφαρμογή του Μηχανισμού Στήριξης » και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής ….
.επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας στις τελευταίες Κυβερνήσεις της Ν.Δ..
Πιο συγκεκριμένα το Μνημόνιο αναφέρει:
«Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, η συνειδητοποίηση ότι το αποτέλεσμα για το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2008 και το 2009 ήταν σημαντικά χειρότερο από αυτό που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης, σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και μείωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης».
Στην επισήμανση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σχετικά με τη διατύπωση αυτή – διατύπωση αβάσιμη και με σαφή κομματική σκοπιμότητα – ο κ. Πρωθυπουργός απάντησε «ότι (το Μνημόνιο) δεν το έχει γράψει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί και η τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Το Σχέδιο Νόμου όμως διαψεύδει τον κ. Πρωθυπουργό.
Πιο συγκεκριμένα στο Πρώτο Άρθρο αναφέρεται: «Για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης…καταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής».
Στην Εισηγητική Έκθεση, μάλιστα, αναφέρεται: «Με το Άρθρο Πρώτο του Σχεδίου Νόμου, περιγράφεται και θεσμοθετείται ο μηχανισμός και το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής (Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής) το οποίο συνέταξε το Υπουργείο Οικονομικών με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Τελικά ο κ. Γ. Παπανδρέου από τα πολλά ψευδολογήματα ( «λεφτά υπάρχουν», «δεν θα φέρουμε το ΔΝΤ», «δεν θα επιβάλουμε φόρους», «δεν θα δηλώσουμε ότι παραλάβαμε καμένη γη» κλπ) κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ο «Πινόκιο» της πολιτικής ζωής στην μεταπολιτευτική περίοδο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου