Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η κεραμίδα ΠΑΣΟΚ, το θράσος Μαντέλη

Και εκεί που αναζητούσαν ευθύνες του Κ. Καραμανλή για συνεργάτες του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ήλθε η κεραμίδα Τ. Μαντέλη, δεύτερου στενού συνεργάτη του Κ. Σημίτη. Και εκεί που ο Γιώργος Παπανδρέου διαλαλούσε «όλα στο φως, να ματώσουμε», δείχνει αργά ανακλαστικά στην εσωκομματική κάθαρση.
Τώρα που έχουν στα χέρια τους έναν δεύτερο Μ. Χριστοφοράκο, τι θα κάνουν οι Πασόκοι; Θα τον αφήσουν να φύγει στο εξωτερικό; Κι όμως, πρόκειται για την πιο σκαστή υπόθεση δωροδοκίας υπουργού μετά εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μένιου Κουτσόγιωργα, επίσης ΠΑΣΟΚ και επίσης ομολογημένη.

* Κι όμως, είναι αυτοί οι οποίοι πριν από την κεραμίδα Μαντέλη διαβεβαίωναν ότι έχουν λύσεις και τρόπους να μην ισχύει η παραγραφή για τους υπουργούς της Ν.Δ. που έβλαψαν το Δημόσιο με το Βατοπέδιο (αν το έβλαψαν όλοι).

Φέρεται ο Τ. Μαντέλης να περιέπεσε σε μια σειρά αδικημάτων, βαρύτατων, που δεν έχουν παραγραφεί (φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση εκλογικού νόμου και «πόθεν έσχες», ψευδορκία κ.λπ.).

Τι θα πράξουν τώρα η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, πέρα από τη Δικαιοσύνη;

* Μας είχαν προϊδεάσει άλλες περιπτώσεις, τόσο για την υποκρισία ορισμένων στην πολιτική όσο και για την απώλεια από τη νέα κυβέρνηση του πλήρους ηθικού πλεονεκτήματος. Υποκριτής αποδείχθηκε και ο Τάσος Μαντέλης, ο οποίος αρθρογραφούσε παλαιότερα για την... ηθικοποίηση της δημόσιας ζωής, της προεκλογικής περιόδου κ.λπ., διαπρύσιος κήρυκας κατά της φαύλης Δεξιάς. Υπερασπιστής της εντιμότητας όλου του ΠΑΣΟΚ ο τότε αρχιμιζαδόρος υπουργός, που, χωρίς να το γνωρίζω, τον αντιμετώπιζα σκληρό και αδιάλλακτο στις τηλεοπτικές μας κόντρες. Ηταν ανηλεής προς τους άλλους και τους προκατόχους του (όπως κάθε διώκτης αντιθέτων και προκατόχων του).

* Κυνικός και θρασύς δεν ήταν μόνο μπροστά στην Εξεταστική Επιτροπή. Ηταν από τότε, όταν λαδωνόταν αναίσχυντα. Με γελοίες δικαιολογίες για τη συνείδησή του έως σήμερα. Υποκριτής, όταν δήθεν συγκινείται ότι μένει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα για να αποδειχθεί ότι τελικά διαθέτει 26 οικογενειακά ακίνητα. Οτι δήθεν θέλει άνοιγμα των δικών του λογαριασμών, ενώ δολιότατα οι μίζες έμπαιναν σε άλλους, άγνωστους σε τρίτους. Υπάρχει όμως κι άλλη δολιότητα.

* Οι ρητορείες «να ματώσουμε» και «όλα στο φως» (που μάλλον θα έχουν την τύχη τού «Σεμνά και ταπεινά» του Κ. Καραμανλή) άρχισαν ήδη να δοκιμάζονται ισχυρά για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Τσουκάτος επιμένει ότι τα χρήματα (1 εκατ. μάρκα) τα έδωσε στο κόμμα. Ο Στ. Μαντέλης έχυσε δηλητήριο για άλλους συναδέλφους του ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν μίλησε για μίζες 10 εκατ. ευρώ.

Δύσκολο να θέλεις να είσαι εισαγγελέας της δημόσιας ζωής και να πρέπει να δικάσεις τελικά τον εαυτό σου. Εκτός και αν –όπως έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ– διαλέγεις για τη Ν.Δ. τη συλλογική ευθύνη και για σένα την ατομική υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου