Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Αλέξη Τσίπρα

"Η συνεννόηση είναι πολιτική αρετή"

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε την Τρίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. "Η πολιτική είναι η τέχνη της συνεννόησης και σε ώρες κρίσης η συνεννόηση είναι πολιτική αρετή" τόνισε ο κ Σαμαράς προσθέτοντας ότι "ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε ή να αποξενωθούμε", δίνοντας παράλληλα τις ευχές του στον κ. Τσίπρα για τη γέννηση του γιου του.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση αν εξαιρείται ο Κώστας Καραμανλής από τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω επιτροπής που ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τις υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος στις επόμενες εκλογές, είπε "δεν εξαιρείται κανένας. Όλοι θα περάσουν από τη διαδικασία". Επίσης είπε ότι γίνεται διαρκής αναζήτηση νέων υποψηφίων και διαρκής αξιολόγηση των πάντων και ότι υπάρχει και το καταστατικό σύμφωνα με το οποίο μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αρχηγός.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση πολιτικού πολιτισμού και πως ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή κοινός τόπος, αυτές οι διμερείς συναντήσεις είναι σημαντικές. Τόνισε επίσης ότι δεν σημαίνει πως αυτές οι συναντήσεις υποκαθιστούν θεσμικές διαδικασίες, όπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
"Κανείς δεν μπορεί να αξιοποιεί θεσμικές συναντήσεις για να υπηρετήσει επικοινωνιακούς σκοπούς", συνέχισε.
"Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τα μέτρα και την τεχνογνωσία του ΔΝΤ και ότι πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο και σε πιθανή χρεοκοπία", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως "έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινά συμπεράσματα".
Συμπλήρωσε πως έγινε συζήτηση για την απαξίωση της πολιτικής ζωής και "επαναλάβαμε τις προτάσεις μας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το συνέδριο του ΣΥΝ θα γίνει στις 6-7 Ιουνίου, ενώ ερωτηθείς αν θα είναι και ο κ. Κουβέλης είπε πως "όλοι μαζί θα είμαστε".
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν για την παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις μεγάλες ευθύνες του.
"Ήταν καθυστερημένη η απόφαση του πρωθυπουργού", συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως την ώρα της μεγάλης κρίσης ζητήματα με εστίες διαφθοράς πρέπει να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά. "Με τομές να διορθώσουμε το σύστημα και όχι τα συμπτώματα", πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου