Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης με τα μέτρα

Επικοινωνιακό παιγνίδι της κυβέρνησης με τα μέτρα
"Διαρρέει" τώρα οτι κατάφερε να διασώσει τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και ένα μέρος τους για το δημόσιο.

Σε ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιγνίδι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση το τελευταίο 48ωρο.
Ενω τα μέτρα έχουν "κλειδώσει" απο χθές και κορυφαίος υπουργός είπε στους δημοσιογράφους έξω απο το μέγαρο Μαξίμου οτι "τα πράγματα είναι άσχημα και για τον ιδιωτικό τομέα", σήμερα κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν οτι η κυβέρνηση έδωσε μάχη και μάλλον σώζει τα δώρα για τον ιδιωτικό τομέα, αλλα με διαφορετική μορφή, ίσως με τη μορφή πρίμ παραγωγικότητας.
Ταυτόχρονα, ως προς τις περικοπές στο δημόσιο, λέγεται οτι ίσως να μήν υπάρξει πλήρης περικοπή των δώρων αλλά ενσωμάτωση ενός μέρος τους στους 12 μισθούς.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται προετοίμασε την κοινή γνώμη για... καταστροφή, ώστε να φανεί εκ των υστέρων... γενναιόδωρη.
Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες και συντάσσεται το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα.
Στις 11:00 αύριο το πρωί και μετά απο συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει στις 09.30, ο υπουργός οικονομικών θα ανακοινώσει το πακέτο των μέτρων.

Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:
1) Το όριο των απολύσεων από το 2% πάει στο 4%
2) Μειώνονται οι αποζημιώσεις
3) Καταργείται η διατησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις
4) Θα αυξηθεί το ΛΑΦΚΑ, το οποίο για τις υψηλές συντάξεις θα φτάσει το 15%
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα επιφέρει μεταξύ άλλων εκτόξευση της τιμής της βενζίνης η οποία θα συμπαρασύρει όλη τη γραμμή παραγωγής, αρα θα μετακυληθεί σε όλα τα προϊόντα.
Το Eurogroup που θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα παρίσταται ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας και θα άναψει το “πράσινο φως' για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η τελική συμφωνία θα γίνει απο τους αρχηγούς των κρατών στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 7 και 8 Μαϊου στις Βρυξέλλες.
Τη Δευτέρα θα συγκλιθεί και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αυτό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Είχει προηγηθεί τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στο κ. Παπούλια που του ζητούσε να συγκαλέσει το συμβούλιο. Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός ο πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Τα μέτρα θα επικυρωθούν απο την Ελληνική Βουλή πιθανότατα την Τετάρτη.
Δεδομένη θεωρείται η καταψήφιση των μέτρων από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ υιοθετεί ακραίες θέσεις, όπως φάνηκε από την στάση του με το κρουαζερόπλοιο "Ζενίθ" αλλά από την δήλωση Μαϊλη ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του προέδρου του ζητά δημοψήφισμα ή ακόμη και νέες εκλογές ενώ ερώτημα παραμένει τί θα κάνει η ΝΔ
πηγη: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου