Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Γιατί διευκόλυναν τους κερδοσκόπους;

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πυροδοτεί πλέον το σοκ της κοινής γνώμης από τις αποκαλύψεις (σχεδόν αποκλειστικά του ΕΤ) για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), να ….
διευκολύνει τους κερδοσκόπους ώστε να ποντάρουν με «αέρα» ( naked-bonds) εις βάρος των ελληνικών ομολόγων και με το πρωτοφανές για τις διεθνείς αγορές , να έχει δοθεί στους κερδοσκόπους η σκανδαλώδης δυνατότητα να μην έχουν ποινές εάν δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα ομόλογα, ακόμα και μετά την παράταση των δέκα (10) ημερών.


Την ίδια ακριβώς περίοδο ο πρωθυπουργός …..
κατηγορούσε τους κερδοσκόπους ότι παίζουν παιχνίδια εναντίον της ελληνικής οικονομίας. ΤΟ θέατρο του παραλόγου!

Τα πράγματα είναι απλά. Ακόμα και οι 10 βουλευτές του ΠαΣοΚ που κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή, επισημαίνουν με ….νόημα το γεγονός ότι η απόφαση της ΤτΕ και του Υπουργού .Οικονομικών, συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της πτώσης της τιμής των ελληνικών ομολόγων.

Τονίζουν ότι όταν οι φορείς έχουν την δυνατότητα να διενεργούν ανοικτές πωλήσεις ελληνικών ομολόγων, που γίνονται κυρίως στις ξένες αγορές και να εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές τους στο σύστημα της ΤτΕ με χρονική καθυστέρηση χωρίς κυρώσεις και κόστος , ενθαρρύνεται η κερδοσκοπία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ερώτηση τους οι ίδιοι κυβερνητικοί βουλευτές, «από την επομένη ημέρα των εκλογών στις 5/10/09 η ΤτΕ άλλαξε της διαδικασίες των συναλλαγών» αποφασίζοντας ουσιαστικά να παρατείνει «το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συναλλαγών» (σορτάρησμα). Προσθέτουν δε ότι «στις 29/10/09 ειδοποιήθηκαν προς τούτο οι διεθνείς επενδυτές και στις 10/12/09 , ύστερα από αίτημα των …..ελληνικών τραπεζών , η ΤτΕ αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις γι` αυτούς που δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα ομόλογα ακόμα και μετά την παράταση των 10 ημερών».

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την ερώτηση των 10 βουλευτών του ΠαΣοΚ και ουσιαστική απάντηση δεν έχει δοθεί.

Το αφελές ερώτημα είναι : Δεν γνώριζε η ΤτΕ και το Υπ.Οικονομικών την αρνητική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας; Εδώ τα πλέον επίσημα χείλη μιλούσαν περί «εντατικής» και περί «Τιτανικού». Γιατί λοιπόν ΤτΕ και Υπ. Οικονομικών «διευκόλυνε» τους κερδοσκόπους;

Το ζητούμενο είναι να ερευνηθεί σε βάθος ( απ` όλους) αυτή η σκανδαλώδης (και φοβούμαι ιστορικά αρνητική) υπόθεση.

Ίσως ΚΑΙ αυτή η υπόθεση είναι ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ δεν συναινεί στην πρόταση του κ. Σαμαρά να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία , που μεταξύ των άλλων περιόδων να περιλαμβάνει ΚΑΙ το χρονικό διάστημα από τις εκλογές έως και σήμερα.

Βλέπετε μπορεί το ΠαΣοΚ να ευαγγελίζεται ( ψευδεπίγραφα όπως έχει διαπιστωθεί πολλάκις) την διαφάνεια και την κάθαρση αλλά αυτή θα πρέπει να αποκτά , κατά το ΠαΣΟΚ, συγκεκριμένη ύπαρξη όταν έχει ….επέλθει η παραγραφή των όποιων πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου