Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

"Δεν μιλάνε για Κεμάλ στο σπίτι του κρεμασμένου" κ.υπουργέ

Επιτέλους καταγράφηκε κάποια αντίδραση σ'αυτή την χώρα για την απίθανη υπόθεση με το θέμα της έκθεσης στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ'Λυκείου με θέμα "Στου Κεμάλ το σπίτι" ανήμερα της ποντιακής γενοκτονίας. Η αντίδραση δεν προήλθε από κάποιον πρωτοκλασσάτο της αντιπολίτευσης, άλλωστε δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν "πρωτοκλασσάτοι" που δεν έχουν φθαρεί και δεν έχουν αλλοτριωθεί από το σύστημα, αλλά από τον Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή Β'Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ο οποίος με μία σκληρή ανακοίνωση - πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και πιο σκληρή - εγκαλεί την υπουργό Παι΄δείας Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα που επιλέχθηκε. Η ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:


«Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες του πόντου για μία σειρά από γεγονότα που ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του δρομολογούν.
Όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας έθεσε θέμα αναγνώρισης του ψευδομουφτή της Θράκης, παραλληλίζοντάς τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα θεσμό 1800 χρόνων, εμείς σιωπήσαμε. Δεχθήκαμε μεγάλη πρόκληση μέσα στο σπίτι μας και κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Κάναμε άλλη μία υποχώρηση, απέναντι στην Τουρκία, η οποία βήμα- βήμα επεκτείνει τις διεκδικήσεις της.
Αγνόησε ο κ. Πρωθυπουργός την ανησυχία των Προέδρων και των μελών των ποντιακών σωματείων που είχαν κατασκηνώσει στο απέναντι πεζοδρόμιο του « Χίλτον», όπου βρίσκονταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με σιγουριά και υπερηφάνεια για την ποντιακή τους καταγωγή έστελναν μηνύματα, ότι κανείς δεν μπορεί να μην τιμά τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Δεν έφτασε αυτό, είχαν και συνέχεια οι υποχωρήσεις μας απέναντι στους Τούρκους. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, είχαν ως θέμα, με την έγκριση της κ. Διαμαντοπούλου, «Στου Κεμάλ το σπίτι». Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη.
Εκείνο που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου από τον αρχισφαγέα Κεμάλ, για να προπαγανδίσουν στην νεολαία, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έκφραση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία.Πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ.
Η κ. Διαμαντοπούλου οφείλει να αποκαταστήσει τα ανεπίτρεπτα λάθη άμεσα.
Το απαιτεί μέσα σ΄ αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου με θλίψη βλέπουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διασυρμό, εξ΄ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Ιστορική και ηθική δικαίωση όλων των Ελλήνων.
Την θέση της την έδωσε ο Ελληνικός λαός, και όφειλε να προασπίσει τα δικαιώματά του, και όχι να πλασάρει αυτό το θέμα από το υπουργείο της σε παιδιά 16 και 17 χρονών, χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο βάρβαρο έργο του Κεμάλ. Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Με τις πράξεις της προσβάλλει και προκαλεί όλους τους Έλληνες του πόντου, όπου κι αν βρίσκονται».
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να αντιδρούν άμεσα σε τέτοιες ενέργειες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εθνική αλλοτρίωση που μας επιφυλάσσουν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου