Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Το «τσουνάμι» των σκληρών, ακραίων μέτρων που πλήττει την τσέπη και αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα των Ελλήνων...

Χωρίς «κόκκινες γραμμές»
Το «τσουνάμι» των σκληρών, ακραίων μέτρων που πλήττει την τσέπη και αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, ως αντάλλαγμα για την ενεργοποίηση του περιώνυμου μηχανισμού στήριξης από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., δεν φαίνεται να έχει τέλος. Και, κυρίως, δεν δείχνει να έχει όρια ως προς την έκταση και το είδος των μέτρων, τα οποία είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική κοινωνία. Με τις αποφάσεις που δρομολογεί, η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις επιλογές της...
Αυτά που μέχρι και πριν από έξι μήνες θα ήταν αδιανόητα και πέραν κάθε φαντασίας για τα δεδομένα της δικής μας χώρας αντιμετωπίζονται σήμερα από την κυβέρνηση ως σκληρά και αναγκαία μεν, αλλά απολύτως φυσιολογικά στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, μέτρα. Και αν αυτά συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ξεσήκωναν… επανάσταση, ενώ σήμερα οι αντιδράσεις εξαντλούνται σε κάποιες 24ωρες απεργίες και μερικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τουλάχιστον έως τώρα.
Αναμφίβολα, η ελληνική οικονομία έχει φθάσει ένα βήμα πριν από το «δυστυχώς, επτωχεύσαμεν» και τη στάση πληρωμών. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται, ασφαλώς, όλες οι κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι σήμερα -άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο- με τις πολιτικές σπατάλης και αύξησης του δημόσιου χρέους που ακολούθησαν. Ομως, θα μπορούσαμε να μην έχουμε φθάσει μέχρι εδώ και να είχε αποτραπεί η παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι συνεχείς παλινωδίες και οι λανθασμένοι χειρισμοί της σημερινής κυβέρνησης.
Εφόσον είχαν γίνει σώφρονες χειρισμοί και είχαν ληφθεί από την αρχή τα σωστά μέτρα για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και την αύξηση των εσόδων, δεν θα συζητούσαμε τώρα ούτε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων ούτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ουσιαστική απελευθέρωση των απολύσεων και τη μείωση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Είναι σαφές, όμως, ότι πλέον δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και οποιοδήποτε ακραίο σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου