Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μεταβλητότητα στις τιμές των spreads

Πηγή:ANT1 23/4/2010 8:13 μμ
Έντονη μεταβλητότητα στα spreads των ελληνικών ομολόγων, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης.
Το θολό τοπίο γύρω από τους όρους και τις προϋποθέσεις δανεισμού έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία στους κερδοσκόπους, οι οποίοι, απ’ ό,τι φαίνεται, πίσω από τα επιτόκια δανεισμού τhς Ελλάδας βλέπουν τη σχέση ευρώ-δολαρίου.
Αναλυτικότερα, το spread του 10ετούς, μετά από ισχυρή υποχώρηση αμέσως μετά την είδηση του ελληνικού αιτήματος, διετυρύνεται και πάλι εν μέσω μεταβλητότητας. Το spread στο 10ετές υποχώρησε έως τις 511 μονάδες (από 585 μονάδες νωρίς το πρωί), για να διευρυνθεί εκ νέου στη συνέχεια, έως τα επίπεδα των 560 μονάδων.
Εν τω μεταξύ, ενισχύονται σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, τα spreads των βραχυχρόνιων εκδόσεων, με το spread του 2ετούς να διαμορφώνεται έως τις 934 μονάδες (απόδοση στο 10,12%) και του 3ετούς στις 945 μονάδες, με την απόδοση του τίτλου στο 10,67%.
Στο πενταετές, η διαφορά απόδοσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου ανέρχεται στις 738 μονάδες βάσης, με την απόδοση να ενισχύεται στο 9,485%.
Αντίστοιχη εικόνα και στο CDS στην πενταετία, που αφού υποχώρησε έως τις 584 μονάδες από στις 634 χθες, ενισχύεται εκ νέου στα επίπεδα των 620 μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου