Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το φορολογικό νομοσχέδιο αναιρεί στην πράξη, όσα υπόσχεται η κυβέρνηση στα λόγια, υποστηρίζει η Greenpeace

Στον πάγο μπαίνουν, με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, οι υποσχέσεις για την πράσινη ανάπτυξη και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωση το ελληνικό Γραφείο της Γκρίνπις, καθώς τα ελληνικά νοικοκυριά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, θα συνεχίσουν να πληρώνουν ένα αδικαιολόγητα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για ψύξη και θέρμανση, αφού οι προτεινόμενες επιστροφές φόρου για δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας κρίνονται αναποτελεσματικές....
Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας και ανάπτυξης προς την κατεύθυνση της από κοινού αντιμετώπισης της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και της κλιματικής αλλαγής, προσφέροντας ένα βασικό εργαλείο για την επίτευξη της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, υπογραμμίζει το ελληνικό Γραφείο της Γκρίνπις.
Διαπιστώνει, ωστόσο, ότι η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει επιστροφή φόρου μόλις 10% και μάλιστα με πλαφόν τα €600, για δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας, είναι ανεπαρκής και δεν προάγει την πράσινη ανάπτυξη. Επιπλέον, εκτιμά ότι η προϋπόθεση ενεργειακής επιθεώρησης, προκειμένου να ισχύσουν οι επιστροφές φόρου, θα ακυρώσει την όποια αποτελεσματικότητα του μέτρου. Με τη συγκεκριμένη διάταξη αποθαρρύνονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες από το να επιλέξουν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια τους σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.
Δεδομένου ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις, όπως π.χ. αυτές που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ, έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια και επαρκούν για την αναβάθμιση μόλις μερικών χιλιάδων κτιρίων, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν άλλα μέτρα και πολιτικές, προτείνει το ελληνικό Γραφείο της Γκρίνπις. Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι ένα μέτρο επιστροφής φόρου 20% - όπως υπήρχε στην αρχική έκδοση του φορολογικού νομοσχεδίου - απευθύνεται στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαμένουν σε ενεργοβόρα κτίρια και έχει μηδενική επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού ουσιαστικά επιβραβεύει δραστηριότητες που δε θα πραγματοποιηθούν χωρίς το μέτρο αυτό.
"Η σταδιακή εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του τραπεζικού τομέα, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία έως και 145.000 θέσεων εργασίας στην ελληνική οικονομία μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού Γραφείου της Γκρίνπις.
"Ή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει αν η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία για την πράσινη ανάπτυξη ή μια δικαιολογία γι' αυτήν ώστε να μπουν οι προεκλογικές εξαγγελίες στον πάγο. Ένα γενναίο φορολογικό κίνητρο για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια δε θα κόστιζε τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θα πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στο περιβάλλον, στην πράσινη ανάπτυξη και στους έλληνες φορολογούμενους πολίτες σε αυτήν τη δύσκολη εποχή", τόνισε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό Γραφείο της Γκρίνπις.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου