Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Από γκάφα σε γκάφα το οικονομικό επιτελείο

Από γκάφα σε γκάφα το οικονομικό επιτελείο

Δεν έχουν τελειωμό οι γκάφες του οικονομικού επιτελείου και ειδικά του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος, όπως γράφαμε και παλαιότερα καλύτερα να μη μιλάει γιατί κοστίζει εκατομμύρια στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μεσημέρι, και προτού ανακοινωθούν και επίσημα οι αποφάσεις της Ευρώπης, «ανώτατος αξιωματούχος» (που όλοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι) σε κατ’ ιδίαν κουβέντες έκανε λόγο για δανεισμό – μαμούθ 80 δις ευρώ. Τόσα ήταν τα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα στην τριετία.....
Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος την γκάφα που έκανε καθώς ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στο 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ και θα ήταν ομολογία χρεοκοπίας, προσπάθησε να «μαζέψει» κάπως τα πράγματα. Πάντως, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια συμφωνία η οποία μπορεί την πρώτη χρονιά να είναι λίγο πάνω από τα 40 δις ωστόσο, για τα επόμενα δύο χρόνια είναι άγνωστο το ποσό, όπως και τα επιτόκια και οι όροι του δανεισμού. Προς το παρόν βγαίνει μπροστά το σχέδιο σωτηρίας για τους επόμενους 9 μήνες και βλέπουμε καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα χρειαστούν πάνω από 53 δις ευρώ για αναχρηματοδότηση του χρέους.
Αν κάποιος μπει στην ιστοσελίδα του Reuters και στο πρώτο θέμα που αφορά την Ελλάδα θα δει ότι η αναφορά για δάνειο 80 δις χρεώνεται σε ανώνυμο «ανώτατο αξιωματούχο» του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε για δανεισμό αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε σε Μεξικό και Αργεντινή από το ΔΝΤ, δηλαδή σε χρεοκοπημένες χώρες. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι άγνωστο πόσο μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετήσει ένα χρέος 300 δις ευρώ. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οποιοδήποτε κι αν είναι το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, όποτε κι αν αυτό ενεργοποιηθεί, θα κριθεί από το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές.
Τη Δευτέρα ίσως είναι η πιο κρίσιμη μέρα του πολέμου διότι αν οι αγορές ανεβάσουν και πάλι τα spreads στα ύψη τότε θα έχει επιβεβαιωθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Τότε η Ελλάδα θα σπεύσει να κάνει χρήση του δανείου που αποφασίστηκε σήμερα.
Διαβάστε και τι μετέδωσαν σχετικά
Έλληνας αξιωματούχος: 80 δις «λογικά» το ποσό του πακέτου βοήθειας στα επόμενα τρία χρόνια.
Κυριακή 11 Απριλίου (Reuters)- Θα ήταν λογικό ότι η βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα φτάσει περίπου στα 80 δις ευρώ (107 δις δολάρια) στα επόμενα τρία χρόνια εφόσον οπλιστεί ο μηχανισμός, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών την Κυριακή. Ο ανώτατος αξιωματούχος είπε, ότι η βοήθεια φέτος θα φτάσει τουλάχιστον τα 30 δις ευρώ μέσω της ευρωζώνης και τουλάχιστον 10 δις μέσο του ΔΝΤ. «Τα 40 δις για το 2010 είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού για την τριετή περίοδο. Ένα λογικό ποσό για την τριετή περίοδο θα ήταν το διπλάσιο των 40 δις» τόνισε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε επίσης ότι « Θα παρακολουθούμε τις αγορές τις προσεχείς ημέρες, και ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα spreads, θα αποφασίσουμε εάν θα ζητήσουμε τον μηχανισμό βοήθειας. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακόμα στόχευε στο να είναι ικανή να συγκεντρώνει χρήματα από τις αγορές.
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ www.zerohedge.com
Σε λιγότερο από δύο ώρες έπειτα από την τηλεδιάσκεψη από την οποία η EMU ανακοίνωσε το πακέτο βοήθειας των 30 δις στην Ελλάδα, Έλληνας αξιωματούχος έχει ήδη εμφανιστεί λέγοντας ότι προφανώς αστειεύονται ότι χρειάζονται μόνο 40 τόσα δις ευρώ (με τα 10 του ΔΝΤ). Το συνολικό ποσό θα είναι το διπλάσιο ή 80 δις ευρώ, για την τριετή περίοδο…..
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου