Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μαρκ Μόμπιους: Οι Έλληνες είναι πλούσιοι, αφήστε τους να χρεοκοπήσουν

Η καλύτερη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η οποία θα αποτρέψει και περαιτέρω διάδοση, είναι να επιτρέψουν στην "πλούσια" Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg ο γκουρού των αναδυόμενων αγορών, Μαρκ Μόμπιους.

Ο sui generis επενδυτής, ο οποίος πρέπει να αναφέρουμε ότι διατηρεί σχέσεις με την Ελλάδα μέσω συνεργασίας με τράπεζα και επισκέπτεται τη χώρα μας συχνά και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ήταν ιδιαίτερα καυστικός: "Οι 'Έλληνες είναι πλούσιοι..
 Δείτε τι έγινε στους Ολυμπιακούς, μάζεψαν 10 δισ. δολάρια και είναι ένας λαός μόνο 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους διότι η κυβέρνηση δεν τους παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Η διαφθορά βασιλεύει, οι δημόσιου υπάλληλοι κοιμούνται στις δουλειές τους και αυτό πρέπει να διορθωθεί".

Η πρόταση του διάσημου επενδυτή είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα μια αναδιάρθρωση του χρέους της, βάσει της οποίας θα καταβάλει μεταξύ 25-50 σεντς για κάθε δολάριο (κοινώς το χρέος της θα μειωθεί κατά 50%-75%). Ο Μόμπιους τάσσεται ανοιχτά κατά του bailout της Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα πυροδοτήσει μια σειρά από αναγκαστικά bailout στη Γηραιά Ήπειρο.

Παρόλα αυτά, ο Μόμπιους εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά, από τη στιγμή που θα ρυθμιστεί το ελληνικό πρόβλημα, δεν θα υπάρξει θέμα μετάδοσης του ιού σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Εκτιμά, μάλιστα, ότι οι σχετικοί φόβοι θα εξανεμιστούν μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.

Πάντως, ο μεγαλοεπενδυτής εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και τελικά το διαρκώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αποπληθωρισμό ή σε χρεοκοπίες κρατών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου