Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγους μήνες έχασε τον έλεγχο.

ΔΕΣ  ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ [Άφησαν να διογκωθεί το έλλειμμα. Ύστερα το φούσκωσαν. Μετά καθυστέρησαν απίστευτα.  Κι όμως έχασαν κι άλλο χρόνο. Δεν πήραν αυστηρά μέτρα εξ αρχής. Κι αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα πολύ σκληρότερα και πολύ αργότερα..]
ΑΠΟ: Σχολιασμός Επικαιρότητας, Τομέας Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ [ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;   ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.]
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΝΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕ

 Ι ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.
1. ««Νεροπίστολο» το πιστόλι που ήθελε ο Παπανδρέου», «φιάσκο η συμφωνία των Βρυξελλών», «πάνε στράφι οι κόποι των Ελλήνων» κλπ, κλπ. Από χθες, αυτοί που τα έλεγαν αυτά, αγνοούνται. Όλοι αυτοί που την ώρα που η κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός δίνουν κάθε μέρα τον υπέρ πάντων αγώνα για τη σωτηρία της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πανηγυρίσουν οποιοδήποτε πισωγύρισμα ή πρόβλημα.
2. Δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Το σημαντικό είναι ότι η χώρα αλλά και το ευρώ, διαθέτουν από χθες ένα ξεκάθαρο δίχτυ ασφαλείας απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Αυτό ακριβώς δηλαδή που ήταν το ζητούμενο. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έλαβε σάρκα και οστά.
3. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Πριν λίγους μήνες όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και κανένας δεν ασχολούνταν μαζί μας. Τα εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν στιγματίσει θανάσιμα την αξιοπιστία της χώρας. Από τότε μεσολάβησαν 6 μήνες, αγώνων και καθημερινής διαχείρισης κρίσεων. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
-Η χθεσινή απόφαση δίνει σάρκα και οστά σε όσα αποφασίστηκαν στις 25 Μαρτίου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφορικά με το μηχανισμό στήριξης του ευρώ.
-Η χθεσινή απόφαση δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η απόφαση ορόσημο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 Μαρτίου για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης.
-Η απόφαση ορόσημο της 25ης Μαρτίου δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η ξεκάθαρη πολιτική στήριξη του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου.
-Και τίποτα από τα παραπάνω δεν θα υπήρχε, αν η κυβέρνηση δεν παρουσίαζε τον προϋπολογισμό που έπρεπε, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έπρεπε, αν δεν έπαιρνε τις κατάλληλες, αν και σκληρές αποφάσεις, την ώρα που έπρεπε και αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πραγματοποιούσε μία χωρίς προηγούμενο εκστρατεία σε όλο τον κόσμο για την Ελλάδα.
4. Λύθηκαν τα προβλήματά μας; Φυσικά όχι. Τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε μόνοι μας και το γεγονός ότι οι προσπάθειες μας έχουν ήδη σημαντικό αποτέλεσμα (π.χ. το έλλειμμα μειώθηκε κατά 40% το α' τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009) είναι αυτό που «ξεκλείδωσε» την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.
Όπως δήλωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου: «Κτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας, ανακτούμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, πείθουμε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι. Είναι ανάγκη σήμερα να συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε με τις μεγάλες τομές, όλοι μαζί, με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε τομέα της πολιτικής, για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τον πολίτη και για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου