Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τέλος στην εθνική κυριαρχία

Έγινε και αυτό! Από την εποπτεία και την επιτήρηση περνάμε στο τέλος της εθνικής κυριαρχίας.
Θα μας ‘κυβερνάει’ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Οι διαβουλεύσεις που αρχίζουν αύριο με την ομάδα που μας έστειλε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν και τους απεσταλμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αποσαφήνιση των όρων της ‘βοήθειας’, μετά από αίτημα της κυβέρνησης – και συγκεκριμένα την σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών – αυτό ακριβώς σηματοδοτούν: Άλλοι θα αποφασίζουν για μας και η κυβέρνηση θα υλοποιεί τις εντολές τους!


Το είπε και ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ‘θα έχουν σημαντικό λόγο για την περαιτέρω πορεία μας’! Αλλά αν κρίνει κανείς από την σπουδή του Στρος – Καν να ανταποκριθεί και να αναφέρει ήδη στην γραπτή δήλωσή του, ότι οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές θα αφορούν τις πολιτικές ‘που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για οικονομική βοήθεια από το Ταμείο στα πλαίσια ενός πολυετούς προγράμματος, στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές ζητήσουν τέτοια βοήθεια’.

Η κυβέρνηση διατείνεται, ότι η επιστολή Παπακωνσταντίνου δεν αποτελεί προανάκρουσμα για προσφυγή στον ‘μηχανισμό στήριξης’ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Την διευκρίνιση αυτή την έκανε, άλλωστε, και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σχετική απόφαση να ληφθεί ‘αύριο’!

Το ‘αύριο’ μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή καθώς η κυβέρνηση πελαγοδρομεί ανάμεσα στα spreads, που εκτινάχθηκαν και πάλι στις 425 μονάδες βάσης και τα μέτρα (φορολογικά και άλλα), που συνεχώς αλλάζει προς το επαχθέστερο, ενώ η οικονομία βουλιάζει βαθύτερα στην ύφεση, με αποτέλεσμα την μείωση των δημοσίων εσόδων. Η έλευση του ΔΝΤ με πρόσκληση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει, ότι ‘πιάσαμε πάτο’. Τα περί ‘διευκρινίσεων’ είναι ‘στάχτη στα μάτια’. Τους όρους υπό τους οποίους ‘θα μας αναλάβει…αύριο’ το ΔΝΤ, έρχεται να συζητήσει η ‘ομάδα’ που μας στέλνει ο Ντομινίκ Στρος – Καν.

Με την έλευση του ΔΝΤ, που σηματοδοτεί το τέλος της εθνικής κυριαρχίας τερματίζεται κατά τον πλέον επονείδιστο τρόπο η περίοδος της Μεταπολίτευσης, που ‘θεμελιώθηκε’ πάνω στην τραγωδία της Κύπρου. Ξεκίνησε με μια εθνική τραγωδία που προκάλεσε το πραξικόπημα του Ιωαννίδη κατά του Μακαρίου, το οποίο άνοιξε την Κερκόπορτα στον τουρκικό ‘Αττίλα’. Και το πολιτικό σύστημα, που ανέλαβε να αποκαταστήσει την Δημοκρατία στη γενέτειρά της, βαρύνεται σήμερα για την οικονομική αποδυνάμωση της εθνικής κυριαρχίας.

Δεν συνετίστηκε ούτε από την περιβόητη κρίση των Ιμίων, όπου κυριολεκτικά κάτω από την μύτη μας η Άγκυρα μεθόδευσε την δημιουργία ‘γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο’. Και ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, περιδεής δεν δίστασε να ευχαριστήσει δημόσια, στην Βουλή των Ελλήνων τις ΗΠΑ για την… ‘λύση’ της υποστολής της ελληνικής σημαίας! Λίγα χρόνια αργότερα και ενώ προσπαθούσε να ‘κρύψει’ το υπέρογκο δημόσιο χρέος με την αρωγή, με το αζημίωτο, φυσικά, της Goldman Sachs, κατασπαταλούσε δισεκατομμύρια ευρώ στην διοργάνωση των ακριβότερων Ολυμπιακών Αγώνων για χάρη των διαπλεκόμενων συμφερόντων! Και ενώ βουλιάζει κυριολεκτικά η χώρα σήμερα και δανείζεται με τοκογλυφικούς όρους για να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της δεν διστάσαμε να παραλάβουμε από τους Γερμανούς το ‘υποβρύχιο που γέρνει’, το ‘Παπανικολής’, που είχε κριθεί ακατάλληλο από το Πολεμικό Ναυτικό! Τι πίστεψε η κυβέρνηση; Ότι θα μετριάσει την αδιαλλαξία της η Άνγκελα Μέρκελ;

Κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας δεν θέλουν τώρα να έχουν σχέση με την ανάμειξη του ΔΝΤ. Είναι αποκαλυπτικό, ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έσπευσε να διαχωρίσει την θέση. Δήλωσε, ότι ποτέ δεν υπήρξε ένθερμος θιασώτης της εμπλοκής του ΔΝΤ και ότι αφήνει στην διακριτική ευχέρεια αυτών που ζήτησαν την εμπλοκή του ΔΝΤ να χειριστούν αυτή την υπόθεση! Από τα όσα είπε ο Γιούνκερ στη Μαδρίτη συνάγεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν καταλήξει σε μια κοινή στρατηγική σε ότι αφορά στον ‘μηχανισμό στήριξης’ για την Ελλάδα. Και ο σχολιασμός του πρωθυπουργού για την απόφαση αυτή ( ότι ‘δείχνει μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει πάντα πίστη μόνο στις δικές τις δυνάμεις, γι’ αυτό υπάρχει και το ΔΝΤ’) επιτείνει τους φόβους για το τι σηματοδοτεί το τέλος της εθνικής κυριαρχίας στον οικονομικό τομέα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου