Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Το «πιστόλι» και οι αντιδράσεις σε ΕΕ –Ευρωζώνη

23/04/2010 15:13
Εν πτήσει βρίσκεται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος - Καν ενώ θα συμμετάσχει και στην εαρινή του σύνοδο την Κυριακή. Το «παζάρι» πάντως όσον αφορά το ΔΝΤ φαίνεται να συνεχίζεται, καθώς η συμμετοχή του ΔΝΤ και οι όροι για την συμμετοχή του στον μηχανισμό στήριξης δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς αυτή τη στιγμή.

Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι η κυβέρνηση έσπευσε να προλάβει το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ, μετά τις πληροφορίες που υπήρχαν για νέα σκληρή επίθεση των κερδοσκόπων στα σπρεντ, που σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους θα έκανε ορατό για τα καλά πλέον το ενδεχόμενο χρεωκοπίας του ελληνικού Δημοσίου. Αυτός λέγεται ότι ήταν ο λόγος που «κλείδωσε» οριστικά αργά χθες το βράδυ, σε σύσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τους στενούς του συνεργάτες, η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, χωρίς καν να έχουν διευθετηθεί οι λεπτομέρειες για την συμμετοχή του ΔΝΤ. Αλλά αυτός ήταν και ο λόγος της μη αναφοράς στο ΔΝΤ από τον Γ. Παπανδρέου, στη δήλωσή του από το Καστελόριζο, παρότι αναφέρθηκε επανειλημμένα στην Ε.Ε. (αν και αρκετοί αρχικά θεωρούν ότι δεν υπήρξε αναφορά για «επικοινωνιακούς» λόγους).
Ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα πριν από την δήλωσή του τόσο με την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ όσο και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Θαπατέρο, ενώ αλλεπάλληλες ήταν οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με ξένους ηγέτες και μετά τις ανακοινώσεις που έκανε από το Καστελόριζο.
Ο «κύβος ερρίφθη» και επισήμως με την επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου προς Eurogroup, Ε.Ε. και ΕΚΤ. Η αντίδραση από τον εκπρόσωπο του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν ήταν ήδη θετική, καθώς δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γίνει το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θα κάνει λίγες ώρες αλλά δεν θα κάνει και εβδομάδες» δήλωσε συγκεκριμένα από τις Βρυξέλλες , ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν Αλταφάι Αμαντέο.
Αιχμές περιείχε πάντως για τον ελληνικό χειρισμό η πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ, έστω και με την μορφή ανεπίσημων σχολίων. Όπως μετέδωσε το Μega, αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε ένα μήνα». Πρόσθεσε επίσης ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια 12 δις ευρώ με το μισό σχεδόν επιτόκιο από αυτό της ΕΕ (2,6% αντί για 5% περίπου) αλλά και ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπογραφεί «συμβόλαιο» με τους δικούς του όρους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου