Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΝΔ: “πλήρης αποτυχία των χειρισμών του Πρωθυπουργού”

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρέλαβε από τη ΝΔ κρίση χρέους και ελλείμματος και τη μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού και αυτό το πρόβλημα πληρώνει η Ελλάδα αυτή τη δύσκολη περίοδο.


”Η επικείμενη προσφυγή στο ΔΝΤ επισφραγίζει την πλήρη αποτυχία των χειρισμών του πρωθυπουργού, οι οποίοι έχουν ως στόχο και σκοπό να μετατοπίσουν τις ευθύνες αποκλειστικά στην 5ετία της ΝΔ και όχι στους καταστρεπτικούς χειρισμούς του”, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι “αυτό το άλλοθι δεν πρόκειται να του το δώσουμε”. .....

Σε άλλο σημείο της σημερινής ενημέρωσης δήλωσε ότι το χρέος και το έλλειμμα δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία 5,5 χρόνια και πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθύμισε τι χρέος είχε η χώρα το ‘81 και “τι χρέος παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά από 20 χρόνια”.

“Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος φέρουν οι κυβερνήσεις της 20ετίας του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ αποδέχεται το δικό της μερίδιο ευθύνης”, υπογράμμισε.

Επεσήμανε επίσης ότι “εκείνοι που βλέπουν το ΔΝΤ ως εναλλακτικό μηχανισμό άντλησης φθηνού δανεισμού είναι εκτός πραγματικότητας”, σημειώνοντας πως μετράνε οι όροι που θέτει το ΔΝΤ και όχι το επιτόκιό του.

Ανέφερε ότι τα δάνεια του ΔΝΤ δίνονται όταν ικανοποιηθούν και οι όροι και οι προϋποθέσεις που βάζει και πως η εμπειρία έχει δείξει στις χώρες που πήραν δάνεια ότι οι όροι που έβαλε είχαν δραματικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την περάτωση της διαδικασίας δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από δημοπρασία εντόκων γραμματίων και αντλήθηκε ποσό 1,95 δισ ευρώ.

Σημείωσε παράλληλα ότι το επιτόκιο ανήλθε στο 3,65% έναντι 1,65% που ήταν στην τελευταία ανάλογη δημοπρασία.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η ανεργία τον Ιανουάριο του 2010 εκτοξεύτηκε στο 11,3% και πως αυτό δείχνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα απασχόλησης “πάει τη χώρα από το κακό στο χειρότερο”. Συμπλήρωσε ότι επανειλημμένα η ΝΔ έχει υποβάλλει σχετικά ερωτήματα στον πρωθυπουργό και “η απάντηση ήταν δυστυχώς τίποτα” και κάλεσε τον κ. Γ. Παπανδρέου να υιοθετήσει τα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που του έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, για να αποφευχθεί η βύθιση της κοινωνίας σε ύφεση.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι επιπτώσεις από την “ανυπαρξία πολιτικής για τον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο” έχει ως συνέπεια να χαθούν 40.000 θέσεις απασχόλησης.

Σε ερώτηση αν για τη ΝΔ μεταξύ εκείνων που είναι εκτός πραγματικότητας, με αφορμή τις θέσεις τους για το ΔΝΤ, συμπεριλαμβάνεται και η Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε πως “το χαρακτηρισμό τον κάνετε εσείς και δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα”. Σε άλλη ερώτηση αν είναι εκτός πραγματικότητας η κα Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε πως “δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν απευθύνομαι στην κα Μπακογιάννη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου