Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Εντός της εβδομάδας στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ. Λές;;;;;

Εντός της εβδομάδας στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ
Ζήτημα ημερών είναι πλέον η άφιξη στην Ελλάδα κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι
επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν έρθει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την κατάρτιση της εαρινής έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία (θα ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

Τη Μ.Πέμπτη, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ ενημερώθηκαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το βασικό ερώτημα ήταν εάν θα προσέλθει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η απάντηση των στελεχών ήταν ότι «έχουμε διαβεβαιώσεις» ότι δεν θα προσέλθει και ότι θα προσπαθήσει μόνη της να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ο υποδιευθυντής του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δήλωσε τη Μ.Πέμπτη ότι «στις συζητήσεις μας με χώρες της Ευρωζώνης έχουμε, φυσικά, διαβουλεύσεις όχι μόνο με τις αρχές της χώρας, αλλά και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και είναι μέλη του συστήματος της ΕΚΤ».

Οι «γκρίζες ζώνες» γύρω από το «δίχτυ ασφαλείας» ΕΕ-ΔΝΤ διατηρούν σε υψηλά επίπεδα το κόστος κρατικού δανεισμού, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Τη Μ.Πέμπτη, το spread στο 10ετές ομόλογο ανήλθε μέχρι τις 352 μονάδες και ουσιαστικά, αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα προ της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός στήριξης.
ΠΗΓΗ: tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου