Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Σόιμπλε: Η Ελλάδα κινείται προς την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Η Γερμανία δεν θα κληθεί να καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλώνει ο Σόιμπλε.

Η Γερμανία δεν θα κληθεί να καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο παροχής οικονομικής βοήθειας προς στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και πρόσθεσε ότι δεν αναμένει πως θα πληγούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.
Η Ελλάδα κινείται προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης του μηχανισμού έκτακτης οικονομικής βοήθειας επιδιώκοντας να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες που αφορούν την παροχή βοήθειας από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο.....Η Γερμανία δεν υποχωρεί εδώ και καιρό στις πιέσεις για παροχή βοήθειας, εν μέρει εξαιτίας του έντονα αρνητικού κλίματος ως προς αυτό που επικρατεί στη χώρα, αλλά το περασμένο σαββατοκύριακο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην παροχή πακέτου βοηθείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

«Ο κίνδυνος (να χρειαστεί να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι) είναι ελεγχόμενος», δήλωσε ο Σόιμπλε στο περιοδικό Der Spiegel.
«Το πακέτο θα περιλαμβάνει πίστωση από την (κρατική αναπτυξιακή τράπεζα) KfW, το οποίο θα εγγυηθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε συμπληρωματικό προϋπολογισμό γι αυτό. Αλλά θα εισηγηθούμε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στην Bundestag (Κάτω Βουλή)», πρόσθεσε ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια άλλες χώρες, είπε ο Σόιμπλε.
Ωστόσο, ο Σόιμπλε επανέλαβε την έκκλησή του για τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον και χαιρέτισε τα μέτρα που λαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Αν χρειαστούμε διαδικασίες για περιπτώσεις ανάλογες με εκείνη της Ελλάδας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πως μπορούμε να συμπεριλάβουμε τους πιστωτές στις δαπάνες. Με εταιρίες να πτωχεύουν, οι πιστωτές θα πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις πτωχεύσεις κρατών», είπε ο Σόιμπλε στο περιοδικό.
Επανέλαβε ακόμη την άποψή του ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ίσως να ήταν καλύτερο για τις χώρες με μεγάλα χρέη να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση.
Ο Σόιμπλε διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο υποχώρησε στις πιέσεις για την Ελλάδα λέγοντας ότι η Γερμανία ήταν έτοιμη να πράξει ό,τι απαιτείται στην κατάλληλη χρονική στιγμή.
«Η χρεωκοπία μίας χώρας θα είχε επιπτώσεις που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Η Ελλάδα ως σύστημα είναι ανάλογη με μία μεγάλη τράπεζα», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ο οποίος δεν μετείχε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μαδρίτη, καθώς νοσηλεύεται για την θεραπεία τραύματος και, όπως είπε, ελπίζει να πάρει σύντομα εξιτήριο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου