Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Οι ‘χορηγοί’ του ΔΝΤ και ο ..βοσκός !

Έτσι όπως πάμε, στο τέλος θα τρελαθούμε αγαπητέ αρθρογράφε του «Έθνους». Μάλλον λησμονείς ότι ….η λίθινη εποχή δεν τελείωσε επειδή….. τελείωσαν οι λίθοι!

Ας ξαναγράψουμε λοιπόν την ιστορία με τη ματιά νοήμονος όντος εν έτη 2010 και ουχί με τη ματιά ….ανθρώπου των σπηλαίων !
Ο βοσκός (και «λειψός» του χωριού) καίει ξερά χόρτα εν μέσω …. Αγνοεί τις προειδοποιήσεις άλλων βοσκών για πιθανό ολοκαύτωμα. Η φωτιά τού ξεφεύγει και κάνει στάχτη όλη την πλαγιά. . Επιτόπου σπεύδουν πυροσβέστες, φαντάροι, αστυνομικοί, απλοί πολίτες.
υψηλών θερμοκρασιών.
Ο βοσκός ( και .. «λειψός») επειδή παλαιότερα κάπου είχε ακούσει ότι … «φωτιά σβήνει την φωτιά» συνεχίζει να βάζει και άλλες φωτιές. Η πυρκαγιά πλέον δεν κρατιέται με τίποτα…Καίει όλο το βουνό !
Τελικά ο βοσκός( και .. «λειψός») αντί να κρυφτεί για το κακό που έκανε ή, τέλος πάντων, να δει πώς μπορεί να βοηθήσει, θέλει να…βγει και από επάνω! Κατηγορεί ως υπαίτιους για τη πυρκαγιά άλλοτε τους υπολοίπους βοσκούς που τον προειδοποιούσαν και άλλοτε τα …πρόβατα !!! ΑΠΑΙΤΕΙ δε , να τον …πιστέψουμε!!!
Y.Γ Απάντηση σε άρθρο της εφημερίδας «Εθνος», επειδή μπορεί μεν ο βοσκός να είναι «λειψός» αλλά κάποιοι άλλοι ακολουθούν το δόγμα του Χάρυ Τρούμαν: «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις,…. μπέρδεψέ τους» !
Προσέξτε αγαπητοί φίλοι, γιατί αν οι κατακτητές θεωρούνται οι μηχανοδηγοί της ιστορίας, τότε οι κατακτητές της σκέψης θα πρέπει να θεωρούνται οι κλειδούχοι, που χωρίς να τους πιάνει το μάτι του ταξιδιώτη, …..καθορίζουν την κατεύθυνση του ταξιδιού…….
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου