Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ισοπεδώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ισοπεδώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Ακόμα πιο οδυνηρές και άμεσες αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό επιβάλλει το τριμερές κλιμάκιο του μηχανισμού που με την πρωτοκαθεδρία του ΔΝΤ συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εργασίας.

Τι ζήτησε το μικτό κλιμάκιο από τον Λοβέρδο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο υποστήριξε την ανάγκη δρομολόγησης αλλαγών στα εργασιακά με περικοπες 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αναστολή των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα στην αγορά εργασίας.
Νωρίτερα και πιο βίαιες θα είναι τελικά οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με το κλιμάκιο να ζητεί την αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, αλλά και τη δρομολόγηση όλων των αλλαγών στη διετία 2011 - 2013. Ζητούν ακόμα η μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20% να γίνει το 2011, αλλά και μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές από φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα οι κατώτερες συντάξεις θα αντιστοιχούν σε 360 ευρώ, ενώ μετά 40 χρόνια εργασίας η πλήρης σύνταξη θα αντιστοιχεί στο 52%, αντί του 70% του τελευταίου μισθού σήμερα, καθώς οι αποδοχές θα υπολογίζονται στο σύνολο του εργασιακού βίου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου