Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η ανάπτυξη περιμένει...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΘΗΚΕ ότι τώρα «δεν ασχολείται πλέον με τα spreads, αλλά με τα επόμενα βήματα της οικονομίας». Ο,τι...
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΘΗΚΕ ότι τώρα «δεν ασχολείται πλέον με τα spreads, αλλά με τα επόμενα βήματα της οικονομίας». Ο,τι όμως και να λέει ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι αδαείς είναι ότι η αγορά έχει μπλοκάρει.

ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ανθρωποι είναι στα πρόθυρα της τρέλας. Ρευστό δεν υπάρχει και οι περισσότεροι μικροεπιχειρηματίες στενάζουν. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα το στιβαρό χέρι που θα τους δώσει βοήθεια, που θα τους υποστηρίξει. Η αγορά καλείται να δείξει εμπιστοσύνη στα τυφλά στην κυβέρνηση και να περιμένει για τα όποια αποτελέσματα. Γεγονός απαράδεκτο.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι κυβερνητικές κόντρες συνεχίζονται. Κυρίως όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα. Το Μαξίμου για λόγους δικούς του δεν δίνει το «πράσινο φως» για να αρχίσει η διαδικασία ψήφισης δύο νομοσχεδίων-κλειδιά για την πορεία της οικονομίας. Το ένα αφορά στον αναπτυξιακό νόμο και το άλλο στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων.
Μαθητής θα αντιλαμβανόταν ότι όλα εκείνα που συζητούνται τους τελευταίους έξι μήνες δεν πρόκειται να αποδώσουν αν πράγματι δεν αλλάξουν τα δεδομένα στην ανάπτυξη. Και για να αλλάξουν τα δεδομένα αυτά πρέπει να τελειώσει η γραφειοκρατία. Μία γραφειοκρατία-τροχοπέδη για οτιδήποτε νεωτεριστικό.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ μία ανεπίτρεπτη για τις περιστάσεις ολιγωρία. Η αγορά λίγο ενδιαφέρεται αν συνεχίζεται ή όχι ο υπόγειος πόλεμος στις κυβερνητικές τάξεις. Ακόμη πιο λίγο για το αν δικαίως ή αδίκως κατηγορούν τη Λούκα Κατσέλη οι συνάδελφοί της. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να βιαστεί και να πάρει αποφάσεις. Αυτό μόνον ενδιαφέρει.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου